Ce revenire. Larisa Iordache, medalii de aur la barna, sol si argint la sarituri, la Campionatul European de gimnastica

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 16:26
9008 citiri
Ce revenire. Larisa Iordache, medalii de aur la barna, sol si argint la sarituri, la Campionatul European de gimnastica
Foto: Facebook /Larisa Iordache

Gimnasta Larisa Iordache a castigat, duminica, medalia de aur in finala de la barna si sol si pe cea de argint la sarituri, la Campionatul European de la Mersin. Silviana Sfiringu, argint la barna.

Larisa Iordache a obtinut aurul de la sol in urma unei contestatii, dupa ce initial fusese notata cu 13,050 si ar fi luat medalia de argint.

Gradul de dificultate al exercitiului a fost calculat gresit initial, ca fiind 5,2 si nu 5,6. Gimnasta romana a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Mersin.

Rezultatele obtinute de gimnastele noastre in primele trei finale pe aparate sunt:

Sarituri: Larisa Iordache - medalie de argint (media 13.875), Ioana Stanciulescu - locul 5 (13.575);

Parelele: Larisa Iordache - locul 4 (13.250);

Barna: Larisa Iordache - medalie de aur (14.000), Silviana Sfiringu - medalie de argint (13.800).

In ultima finala a competitiei, la sol, Romania va fi reprezentata tot de Larisa Iordache, impreuna cu Antonia Duta.

Larisa Iordache a revenit intr-o mare competitie dupa trei ani de pauza, in care a suferit trei interventii chirurgicale.

Pe echipe, Romania a obtinut medalia de argint.

Tot duminica, in finalele pe aparate la junioare, Ana Barbosu a obtinut aurul in toate cele patru probe, iar Andreea Preda a incheiat cu bronz la barna si Maria Ceplinschi cu argint la sol. Junioarele mai au aur pe echipe, iar Ana Barbosu aur la invididual-compus, alaturi de argintul Mariei Ceplinschi in aceeasi proba.

Romania a cucerit dupa 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul in toate probele la un Campionat European reprezinta un nou record pentru Romania, la junioare si senioare. Junioarele au obtinut 9 medalii in total.

La cea de-a 33-a editie a CE, de la Mersin, care se incheie duminica, au luat startul gimnaste din doar 14 natiuni, iar intre marile absente, care au renuntat la participare in principal din motive pandemice, se numara Rusia, Franta, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc si Campionatul European masculin, incheiat in 13 decembrie, si la care Romania a bifat o singura medalie - aur la juniori (sarituri).

In concursul seniorilor pe echipe, Romania nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci cand castiga aurul continental.

In 2018, la ultima editie, concursul feminin pe echipe a fost castigat de Rusia.

Fenomenal. O gimnasta din Romania a castigat toate medaliile de aur in finalele pe aparate la Campionatul European

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Larisa Iordache medalie de aur , #gimnastica