Fetitele care fac legea pe circuit. Se bat cot la cot cu baietii in cursele de karting electric FOTO

Luni, 12 Iulie 2021, ora 05:30
2279 citiri
Fetitele care fac legea pe circuit. Se bat cot la cot cu baietii in cursele de karting electric FOTO
Ele sunt fetitele care se bat cu baietii la karting

Antonia, Ingrid, Anelisse si Claudia se bat in competitiile de karting electric cot la cot cu baietii. Micutele nu lipsesc de la niciun antrenament chiar daca afara sunt 34 de grade.

Cine crede ca doar baietii sunt pasionati de cursele de masini se insala. Antonia, Ingrid, Anelisse si Claudia sunt innebunite dupa karturi si dupa competitiile de karting electric.

"E foarte greu pe caldura aceasta si in combinezon, dar imi place mult ceea ce fac", spune Ingrid Maria Mateescu, pilot de karting electric.

Ingrid a mostenit pasiunea pentru masini de la bunicul ei, si el pilot de curse. Fetita dezvaluie ca placerea ei cea mai mare atunci cand este pe circuit este sa ii invinga pe baieti.

"Imi place la nebunie sa ma intrec cu ei in competitii pentru ca imi place sa ii bat si asta se intampla destul de des. Am fost la multe concursuri pana acum si am castigat doua", a completat Ingrid.

Antonia, colega si prietena lui Ingrid, are 11 ani si merge la karting electric de trei. "Am mostenit aceasta pasiune de la tata care a fost pilot, am si eu o competitie pe care am castigat-o", a afirmat Antonia Maria Neacsu, pilot de karting electric.

Anelisse si Claudia sunt cei mai mici piloti de karting pe care Robert si sotia sa, Tina, ii pregatesc. Micutele au 7, respectiv 6 ani, dar cand intra in kart, nimeni nu le sta in cale. Anelisse practica acest sport de un an si jumatate, iar dupa primele medalii pe care le-a castigat, bunicii si parintii i-au facut o surpriza.

"Am castigat locul al doilea la un concurs si al treilea la alt concurs. Am fost atat de fericita ca am mers la bunici si am sarbatorit cu un tort", si-a amintit Anelisse Georgiana Ionascu.

Micile sportive se inteleg de minune si pe circuit si in afara antrenamentelor. "Antonia e prietena mea cea mai buna, ne sunam in fiecare zi", a adaugat Ingrid Maria Mateescu. "Sunt prietena cu toate fetele, la baieti am doar un singur prieten", a subliniat Claudia Alessia Birau.

Campionatul National de Karting Electric a revenit dupa 3 ani sub tutela Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Campionatul reuneste doua competitii distincte cu cate 4 etape, cea de karting electric, cu 6 clase denumita "eKarting FRAS" si cea de slalom paralel si super slalom, care va purta denumirea de "eKarting Slalom FRAS". Ambele se desfasoara pe circuitele de la Academia Titi Aur, Bacau, Tg. Secuiesc si Prejmer.

In perioada pandemiei, Robert Dragan, promotorul kartingului electric in Romania, a incercat pe cat posibil sa nu intrerupa activitatea de care se ocupa.

"Spre deosebire de alte sporturi de echipa, noi ne-am descurcat. Suntem pe un autodrom de zeci de hectare, copiii au echipamentul lor individual, distantarea era clara, de sute de metri intre ei. Am reusit sa ne desfasuram activitatea, dar nu la capacitatea normala, competitiile le-am diminuat foarte mult, mai ales pe cele din centrele oraselor", a declarat Robert Dragan.

In prezent, la karting sportiv vin 230 de copii, dintre care 70 sunt licentiati sportiv. Robert Dragan are ganduri mari in ceea ce le priveste pe micutele care practica acest sport.

"Fetitele au un clasament separat la final de an, eKarting feminin, chiar daca aceasta disciplina sportiva pe parte de feminin inca nu a fost creata in Romania. Impreuna cu Federatia Romana de Automobilism Sportiv incercam sa facem in mod special pentru karting electric un campionat de fetite", a incheiat Robert Dragan.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#karting, #electric, #fetite, #circuit , #stiri din sport