Elisabeta Lipa trage un semnal de alarma: "Putem pune cruce canotajului"

Miercuri, 22 August 2012, ora 10:12
2627 citiri
Elisabeta Lipa trage un semnal de alarma: "Putem pune cruce canotajului"

Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, trage un semnal de alarma dupa Jocurile Olimpice de la Londra.

Dupa ce Comitetul Olimpic Sportiv si Roman a anuntat ca bugetul pentru canotaj ar putea fi redus din cauza esecului de la Londra, Lipa spune ca o asemenea masura ar distruge acest sport in Romania.

"Eu am o opinie clara vizavi de acest aspect si l-as fi sustinut chiar daca luam medalii la Londra. Daca vrem rezultate, trebuie sa investim. Daca taiem, in conditiile in care si asa am avut un buget micsorat cu 40 la suta in anul olimpic, atunci punem cruce. Vorbim de un sistem care functioneaza de zeci de ani si care, odata intrerupt, nu se mai poate regenera ulterior.

Nu ma intreaba nimeni pe ce se duc banii canotajului. Stie cineva ca jumatate din bani ii dau pentru juniori? Tinem in pregatire 150 de juniori II, de 15 si 16 ani, care altfel s-ar pierde, pentru ca nu exista bani la cluburi. Mai avem juniori I, tineret, seniori, plus investitiile. Doar barcile, pentru toti acesti sportivi, costa enorm. Am cumparat aparatura de testare biochimica, senzori, am pus la punct bazele de la Iasi si Orsova. Mai stie cineva ca in 2009, cand am venit eu, am preluat centrele olimpice cu zero medalii de aur?

Nu vreau sa ma gandesc la aceasta varianta. Daca dai cu toporul, ce rezolvi? Nimic, ne-am razbuna pe noi insine. Nu poti sa faci sport fara investitii. Uitati-va unde au ajuns britanicii in numai cativa ani, cu o injectie financiara puternica in sport. Nu putem avea pretentii la bugetul de sute de milioane de lire al englezilor, dar nici nu putem scoate performante din nimic. In acest moment trebuie sa vedem ce s-a gresit, unde si ce poate fi reparat.", a declarat Lipa intr-un interviu acordat Prosport.

Dupa esecul de la Olimpiada, canotajul romanesc a luat 7 medalii la Mondiale

Romania a ratat podiumul in toate probele de canotaj la Jocurile Olimpice de la Londra, dar a cucerit sapte medalii la Campionatul Mondial de Juniori din Bulgaria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elisabeta Lipa canotaj Romania, #Lipa taiere buget canotaj, #Romania canotaj Jocurile Olimpice , #canotaj