Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Novak, reactie dura in scandalul "Arcul de Triumf": "Fanii rugbiului sunt indusi in eroare"

Marti, 09 Februarie 2021, ora 10:44
3817 citiri
Ministrul Novak, reactie dura in scandalul "Arcul de Triumf": "Fanii rugbiului sunt indusi in eroare"
Eduard Novak

Ministrul Tineretului si Sportului, Eduard Novak, a declarat marti dimineata ca fanii rugbiului sunt indusi in eroare si ca nu este normal ca o federatie sa revendice o investitie de 40 de milioane de euro.

"Consider ca fanii rugbiului sunt indusi in eroare. Ei nu inteleg raportul dintre FRR si MTS, federatia este un ONG, care vrea sa-si revendice o investitie de 40 de milioane de euro. Rugbiul o sa aiba mult mai bune conditii ca acum 5-6 ani. Le-am propus si promis ca vor avea prioritate si ne vom desfasura si noi activitatea. Din pacate colegii mei ministri au promis ca dupa ce se va termina reabilitarea si se va termina receptia, va intra in folosinta gratuita, printr-o hotarare de Guvern, dar nu poti face asa ceva. Au fost promisiuni scrise pe hartie, dar nu poti promite ceva ce nu exista", a declarat Novak.

"Ca ministru am doua linii, una legala si alta sa apar sporturile. Ei o sa se antreneze gratuit, o sa joace meciurile gratuit. Noi nu nationalizam arenele, aparam proprietatea facuta din banii cetatenilor. Haideti sa ajungem la un echilibru intre sporturi. MTS sprijina rugbiul, la acest minister mai mult vorbim despre imobiliare, nu este vina mea ca avem 333 de spatii in paragina. Vreau sa fac ceva diferit. Daca eu le garantez ca vreau sa administrez acest stadion, fara alte combinatii, cred ca ar fi bine pentru toata lumea. FRR este in Top 8 la finantari, desi nu au disciplina olimpica calificata. Noi mergem pe rugbi traditional, nu rugbi in 7. Are 8 milioane de lei finantare de la noi. Interesul meu este sa sprijin sportul", a completat Novak la emisiunea Morning Glory de la Rock FM.

Intrebat daca se pregateste pentru Jocurile Paralimpice, ministrul a raspuns: "Ar fi bine sa vin cu o medalie de la JO, dar acum cu rugbi nu prea am timp de antrenament".

Ministerul Tineretului si Sportului a precizat, duminica, intr-un comunicat, ca nu accepta ca o persoana juridica de drept privat, respectiv o singura federatie sportiva, sa incerce sa forteze primirea dreptului unic de folosinta gratuita asupra Stadionului Arcul de Triumf si sa obtina venituri de pe urma acestuia.

Federatia Romana de Rugby (FRR) acuza ca MTS vrea sa nationalizeze Stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, prin faptul ca ministerul doreste ca pe noua arena sa se desfasoare si competitii din alte sporturi.

Receptia Stadionului Arcul de Triumf a avut loc la 4 decembrie 2020, acesta fiind realizat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii.

Stadionul Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat din cele trei pe care Romania si-a luat angajamentul sa le realizeze pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la Bucuresti in cadrul Euro-2020.

Urmatoarea adversara a Simonei Halep e o diva a circuitului. Frumoasa Ajla e cuplata cu un tenismen din Top 10 ATP

Inceput fabulos pentru Simona Halep la Australian Open. Romanca, victorie categorica in fata unei australience

Sorana Cirstea, victorie clara in duelul romancelor de la Australian Open. Cati bani a castigat pentru aceasta victorie

FOTO Serena Williams, aparitie socanta la Australian

Open

12 ani de la moartea lui Marian Cozma. Ce fac criminalii si ce despagubiri trebuie sa primeasca familia fostului handbalist

IMAGINI FABULOASE cu Budescu la arabi. Fotbalistul roman, prezentat la noua echipa pe ritmuri orientale

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Eduard Novak, #rugby, #MTS, #federatie, #Arcul de Triumf , #stiri din sport