Se naste dinastia Urzica in gimnastica romaneasca. Fiul fostului campion olimpic a luat 6 medalii de aur din 7 posibile!

Vineri, 18 Iunie 2021, ora 17:19
10500 citiri
Se naste dinastia Urzica in gimnastica romaneasca. Fiul fostului campion olimpic a luat 6 medalii de aur din 7 posibile!
Marius Urzica si fiul sau, Alex

Alex Urzica ii calca pe urme celebrului sau tata. La prima competitie importanta la care a participat, micul gimnast in varsta de 9 ani a castigat 6 medalii de aur si a devenit campion absolut la categoria sa de varsta.

In familia Urzica, gimnastica se mosteneste din tata in fiu. Alex, baietelul in varsta de 9 ani al antrenorului lotului national de gimnastica masculina, a facut spectacol la Campionatul National pentru juniori de la Lugoj.

Sub privirile parintilor sai si ale presedintelui Federatiei Romane de Gimnastica, Carmencita Constantin, prezenta la competitie, Alex a concurat fara greseala.

"Sunt foarte fericit si sper ca la anul sa fiu si mai bun ca anul acesta. Am 5 medalii la gat si mai am una in camera care este tot de aur, de la individual compus", a marturisit Alexandru Urzica, campion national de juniori, nivel I.

Alex a intrat pentru prima data in sala de gimnastica la 2 ani, iar la 5 s-a apucat serios de treaba. Micul sportiv povesteste si ce sacrificii face pentru acest sport.

"Ma antrenez cate 5 ore jumatate in fiecare zi. Faptul ca parintii mei au fost in sala m-a ajutat mult, pentru ca le-am auzit incurajarile",a completat Alex.

Desi are doar 9 ani, Alex debordeaza de ambitie. Si-a pus in cap sa devina mai bun ca celebrul sau tata.

"Pot sa devin mai bun ca el! Vreau sa ajung la Olimpiada, sa iau toate medaliile cum le-am castigat si la Campionatul National", a mai spus Urzica junior.

Chiar daca a castigat aurul si la cal cu manere, aparatul la care tatal sau a facut istorie, Alex are o alta proba preferata in gimnastica.

"Imi place si calul, dar solul este pe primul loc la mine", a precizat fiul lui Marius Urzica.

La finalul concursului, Alex Urzica a oferit si un premiu. Sub privirile parintilor si ale colegilor, micul gimnast l-a premiat pe cel mai varstnic arbitru din gimnastica romaneasca, Stefan Hargalas, nea Titi cum il stie toata lumea, in varsta de 88 de ani. Acesta a promis ca si peste 12 ani va fi tot in sala de gimnastica, asa cum o face de 50 de ani.

Alex a mostenit talentul si pasiunea pentru gimnastica de la tatal sau, Marius Urzica, unul dintre cei mai mari gimnasti pe care i-a avut Romania. Actualul antrenor coordonator al lotului national de gimnastica masculina a castigat titlul olimpic in finala de la cal cu manere, devenind primul si pana acum singurul gimnast roman care a cucerit medalia de aur la o editie a Jocurilor Olimpice. Se intampla la Sydney 2000. A participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice si la toate a obtinut medalii. In 1996, la Atlanta, argint la cal cu manere, in 2000 aur si in 2004, la Atena, argint.

Si-a incheiat cariera cu 4 medalii olimpice, una de aur, doua de argint si una de bronz cu echipa, 5 medalii la campionatele mondiale, trei de aur, una de argint, una de bronz si 4 medalii la campionatele europene, trei de aur si una de argint.

A primit si o porecla, "Regele calului cu manere", dupa ce, in 2001, a reusit sa obtina nota 10,00 pentru exercitiul de la Glasgow Grand Prix. Doua elemente din gimnastica, unul la cal cu manere si unul la paralele, ii poarta numele.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Marius Urzica, #Alex Urzica, #gimnastica, #dinastie , #stiri din sport