David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv european? Premiul onorant la care a fost nominalizat românul

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 12:031212 citiri
David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv european? Premiul onorant la care a fost nominalizat românul
David Popovici

Cinci sportivi, printre care şi înotătorul David Popovici, au fost nominalizaţi de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru titlul de „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară, informează COSR.

Ceilalţi 4 nominaliaţi sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică), Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul şi ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câştigătorul luând acasă o bursă de formare de 15.000 euro. Locul doi şi trei, respectiv 8.000 euro şi, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea şi al cincilea clasat vor primi amândoi 3.000 de euro.

David Popovici a reuşit în 2021 să câştige trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au relizat performanţe remarcabile şi au avut un comportament excepţional pe terenul de joc şi în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat, reprezentanţii Comitetelor Olimpice Naţionale participante la Adunarea Generală a EOC.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News