Cum si cand se alimenteaza ciclistii participanti la Turul Frantei

Sambata, 20 Iulie 2013, ora 11:12
2798 citiri
Cum si cand se alimenteaza ciclistii participanti la Turul Frantei
Foto: L\'Internaute

Poate ne intrebam uneori, cand se aduce in discutie Turul Frantei, cum se alimenteaza ciclistii inainte de a intra in cursa, in timpul unei etape si dupa terminarea ei si, de ce nu, sa le imprumutam reteta.

Ceea ce trebuie sa stim este faptul ca in timpul unei etape din Turul Frantei un sprinter arde in general intre 6.000 si 9.000 de calorii. Pentru a face fata acestui ridicat consum de energie, el trebuie sa acorde o importanta deosebita alimentatiei, indiferent de momentul in care o face, scrie L'Internaute

Inainte de cursa

De la bun inceput, precizam ca sportivii din acest domeniu trebuie sa manance cu cel putin trei ore, daca nu si mai mult, inaintea startului, astfel incat finalizarea digestiei sa se faca in timp optim.

La micul dejun, in general, alergatorii incep cu un suc de portocale, urmat de o bautura calda (cafea sau ceai). Apoi continua cu un meniu bogat in glucide, de exemplu o omleta cu orez sau paste. In functie de apetitul fiecaruia, se poate adauga o felie de paine cu dulceata, ba chiar un iaurt.

In timpul cursei

Ritmul cursei si pozitia pe bicicleta nu sunt conditii ideale pentru ca acesti practicanti ai sportului pe doua roti sa se alimenteze in timpul unei etape din Turul Frantei. Dar hrana este indispensabila pentru a evita "foamea brusca" Ciclistii dispun de bidonase cu apa sau, dupa caz, apa in amestec cu sirop din fructe, de exemplu grenadine.

Ei mai au "in dotare" si un set de buzunare, tip burduf, care contine de asemenea bidoane cu apa, dar si bauturi dulci, geluri alimentare, paste din fructe, batoane de cereale, ba chiar produse de patiserie.

Bauturile carbogazoase ca si alimentele continand aluaturi nu sunt ideale din punct de vedere dietetic, dar aduc o savoare noua, apreciabila in timpul unei zile de efort, potrivit Institutului de Medicina Sportiva.

Dupa cursa

Imediat dupa incheierea cursei, competitorii dispun de ceea ce se numeste o bautura de recuperare (contine glucoza si acizi aminati), ca si de sandwich-uri.

Pentru masa de seara, luata in general spre orele 20.30, meniul este clasic, putand varia foarte putin pe toata perioada celor trei saptamani de competitie: legume crude, paste cu carne alba, aluat cu branza, tarte.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#stiri, #ciclism, #Turul Frantei, #alimentatie, #etape , #ciclism