"Revolutie" pe piata auto. Tribul amerindian Cherokee cere brandului Jeep sa schimbe numele legendarei masini de teren

Marti, 23 Februarie 2021, ora 12:50
3672 citiri
"Revolutie" pe piata auto. Tribul amerindian Cherokee cere brandului Jeep sa schimbe numele legendarei masini de teren
Jeep Cherokee

Legendarul Jeep 4x4 Cherokee, in varsta de aproximativ o jumatate de secol, ar putea sa fie nevoit sa-si schimbe numele, dupa ce seful tribului amerindian cu acelasi nume a anuntat ca a venit vremea ca intreprinderile si echipele sportive din Statele Unite sa inceteze sa foloseasca numele tribului, relateaza AFP, conform news.ro.

Seful tribului Cherokee, Chuck Hoskin Jr, "a transmis grupului ca nu tolereaza folosirea numelui Cherokee de catre intreprindere", a confirmat luni pentru AFP o purtatoare de cuvant a tribului.

El a transmis acest lucru producatorului jeepului - grupul Stellantis -, rezultat in urma fuziunii grupurilor francez PSA si italiano-american Fiat Chrysler prin videoconferinta, la 29 ianuarie.

Contactat de AFP, constructorul de automobile nu a reactionat imediat.

"Cred ca a venit timpul in aceasta tara ca intreprinderile si echipele sportive sa retraga numele, imaginile si mascotele amerindiene de pe produsele, maiourile si echipe", sublinia seful Cherokee intr-o declaratie transmisa la 14 ianuarie revistei americane Car and Driver.

"Sunt sigur ca aceste lucruri sunt bine intentionate, dar nu ne onoreaza sa ni se inscrie numele pe o parte a unei masini", a deplans el.

Jeep a lansat acest vehicul cu tractiune integrala in 1974, iar mai multe modele i-au sucedat de atunci.

"Cea mai buna modalitate de a ne onora este sa se invete mai mult despre Guvernul nostru, despre rolul nostru in aceasta tara, despre istoria noastra, cultura noastra si limba noastra si sa se poarte un dialog constructiv cu triburile recunoscute de catre Guvernul federal cu privire la proprietatea culturala", sublinia Chuck Hoskin Jr.

Echipa de fotbal american de la Washington si cea de baseball din Cleveland si-au abandonat recent, in urma unor presiuni, numele imprumutate de la triburi amerindiene - Redskins si, respectiv Indians.

FOTO O blonda sexy, noua patroana de la Astra Giurgiu. "E o enciclopedie de fotbal. O fata foarte desteapta"

FOTO Unde si-a prezentat Novak Djokovici al 9-lea trofeu cucerit la Australian Open

Simona Halep nu mai e pe locul 2 in lume. Ce pozitii ocupa jucatoarele noastre in topul WTA dupa Australian Open

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
FOTO. Mașina unică a lui Țiriac! Magnatul a primit o mașină de colecție produsă în 275 de exemplare
Țiriac și-a adăugat în colecție o mașină pentru care a făcut comandă acum 5 ani. Este vorba despre un spectaculos model Mercedes AMG Project One, produs în doar 275 de exemplare....
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Jeep Cherokee, #trib, #masina , #stiri din sport