Cea mai buna sportiva a Romaniei in 2015, despre scandalul premiilor Interviu

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 14:00
9627 citiri
Cea mai buna sportiva a Romaniei in 2015, despre scandalul premiilor Interviu
Foto: Facebook/Andreea Chitu

A fi cea mai buna sportiva a tarii intr-un an nu-ti aduce implicit si satisfactii financiare pe masura performantelor obtinute.

Desemnata alaturi de Cristina Neagu cea mai buna sportiva din 2015 de catre Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), judoka Andreea Chitu a vorbit pentru Ziare.com despre situatia medaliatilor la Campionatele Mondiale, care au obtinut premii mai mici decat cele ale handbalistelor.

Andreea Chitu a castigat in acest an medalia de argint la Mondialele de judo, insa a primit doar 37.000 de lei, fata de cei 60.000 de lei incasati de handbaliste.

In interviul acordat Ziare.com, Andreea Chitu a mentionat ca spera ca situatia sportivilor aflati in aceeasi situatie sa se rezolve, in caz contrar fiind dispusa sa iasa in strada pentru a protesta alaturi de Marian Dragulescu.

Exclusiv Reactia fostului ministru Gabi Szabo in scandalul premierilor din sport

Iata interviul acordat Ziare.com de Andreea Chitu:

Cum privesti tu aceasta situatie, ca sportiva implicata?

Nu este corect modul in care am fost tratati. Sunt de parere ca se putea face un efort pentru ca toata lumea sa aiba aceleasi beneficii. Noi nu avem nimic cu fetele de la handbal, merita tot respectul pentru ce au reusit, insa cred ca si noi meritam sa avem parte de acelasi tratament.

Crezi ca se va rezolva pana la urma si veti avea castig de cauza?

Noi speram ca da. Singurul motiv pentru care momentan nu s-a luat atitudine din partea Ministerului este acela ca sunt Sarbatorile e de iarna. Dar ma gandesc ca dupa Sarbatori se pot rezolva lucrurile?

Daca nu se vor rezolva, vei protesta alaturi de Marian Dragulescu?

Da, asa cum pot sa o fac si cum imi permite timpul incat sa nu-mi afecteze pregatirea, ma voi alatura protestului. Suntem sportivi din discipline diferite, cu totii avem aceeasi problema. Poate vor iesi si fetele de la handbal, pe care le respectam foarte mult, si vor lua si ele pozitie. Performanta lor trebuie apreciata de toata lumea.

Exclusiv - Ce spune presedintele Federatiei Romane de Handbal despre protest

Protestul, practic, impotriva cui se va indrepta? Pe cine sunteti suparati?

Noi nu suntem suparati pe cineva anume, ci pe situatia in sine. Nu vreau sa ma bag in politica sa spun ca fostul Guvern sau actualul Guvern, chiar nu e treaba mea, insa mi se pare ca e incorect cum a fost gestionata situatia.

Gabrielei Szabo aveti ce sa-i reprosati?

Doamna Gabriela Szabo a facut multe pentru sportul romanesc si ne-a ajutat de fiecare data cum a putut. Este adevarat ca ne-a dublat premiile, dar vedeti ca si asa sunt mult mai mici decat cele ale handbalistelor.

Andreea Chitu a primit, saptamana trecuta, premiul pentru excelenta sportiva in 2015, din partea COSR, alaturi de Cristina Neagu. Ea a fost recompensata cu suma de 15.000 de RON pentru ca a fost cea mai buna sportiva a Romaniei in acest an.

Judoka are in palmares doua medalii de argint si una de bronz la Campionatele Mondiale, in timp ce la cele europene se lauda cu doua medalii de aur, una de argint si una de bronz.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Andreea Chitu scandal premieri, #scandal premieri sport , #judo