Ce lupta se anunta in NBA

Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 13:58
1726 citiri
Ce lupta se anunta in NBA

Mai este putin timp pana la startul campionatului nord-american de baschet profesionist, iar tabloul competitiei se anunta unul foarte palpitant la editia cu numarul 72. Vara care a trecut a fost una agitata in NBA, iar cateva transferuri de marca au tinut cu sufletul la gura fanii acestui sport.

Cateva dintre mutari au socat pur si simplu, iar nu putini dintre specialisti anticipeaza o lupta si mai apriga pentru suprematie, chiar daca predictiile pe baschet reprezinta o provocare majora la inceputul fiecarui sezon.

Cleveland si Thunder vor mai mult

In Conferinta de Est, finalista NBA din sezonul trecut, Cleveland Cavaliers, a realizat ca este nevoie de un aer proaspat la echipa pentru a se bate din nou cu sanse reale la titlu, astfel ca a adus trei piese grele in pauza din inter-sezon.

Superstarul LeBron James va fi coleg in aceasta stagiune cu Isaiah Thomas, venit de la revelatia sezonului trecut, Boston Celtics, Derrick Rose, care a stat doar un an la New York Knicks, si Dwyane Wade, cu care James a facut istorie in trecut la Miami Heat.

In schimb, Cavaliers s-au despartit de talentatul conducator de joc Kyrie Irving, care s-a alaturat lui Boston.

Pe langa Irving, Celtics si-au asigurat si serviciile unuia dintre cei mai valorosi baschetbalisti ai campionatului, Gordon Hayward, cel care a avut o contributie majora la progresul lui Utah Jazz in ultimii ani.

Carmelo Anthony (foto, dreapta) a plecat de la New York la Oklahoma.

In Conferinta de Vest, echipa care a impresionat cel mai mult in perioada de transferuri a fost fara indoiala Oklahoma City Thunder.

Lovita sub centura in vara lui 2016 dupa plecarea lui Kevin Durant la Golden State Warriors, formatia antrenata de Billy Donovan a replicat in aceasta vara prin aducerea a doi jucatori extraordinari - este vorba de simbolul lui New York Knicks, Carmelo Anthony, si de Paul George, cel care a venit de la Indiana Pacers, in ciuda declaratiilor de loialitate pe care le facuse la jumatatea lunii iunie.

Cei doi se alatura astfel MVP-ului sezonului trecut, Russell Westbrook, cel care a semnat recent un nou contract cu Thunder.

Westbrook a avut evolutii entuziasmante pe parcursul stagiunii trecute, fiind al doilea baschetbalist din istoria NBA care a inregistrat o medie de un triple-double pe meci.

Jucatorul in varsta de 28 de ani a reusit 42 de triple-doubles pe parcursul campaniei, ceea ce reprezinta un nou record in NBA, avand o medie de 36,1 puncte, 10,7 recuperari si 10,4 assit-uri pe meci.

Oklahoma se anunta o candidata serioasa la sefia Conferintei de Vest, la fel ca Houston Rockets, echipa care a reusit sa-l aduca de la Los Angeles Clippers pe Chris Paul, considerat unul dintre cei mai valorosi conducatori de joc din NBA.

Razboinicii sunt pregatiti

O exceptie pe piata incinsa a transferurilor a facut campioana en titre Golden State Warriors, care nu a considerat ca trebuie sa se zbata pentru aducerea unui jucator anume.

Antrenorul Steve Kerr este foarte multumit cu lotul pe care il are la dispozitie, venirea lui Durant, in vara lui 2016, aducand plusul de care Razboinicii aveau nevoie pentru a fi imbatabili.

Nu trebuie uitat faptul ca Golden State a avut o serie incredibila de 15 victorii la rand in play-off si ca a fost la doar o singura victorie de perfectiune.

Conducerea clubului s-a concentrat in aceasta vara pe semnarea unor noi intelegeri cu principalii actori, astfel ca pe langa Durant si Steph Curry, si-au mai prelungit contractele Andre Iguodala, Shaun Livingston, Zaza Pachiulia si David West.

Asadar, se anunta un sezon fierbinte in NBA, astfel ca spectacolul este garantat si in noua editie care va debuta in 17 octombrie.

Foto: https://www.flickr.com/photos/keithallison/8521035095

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#predictii NBA, #pariuri NBA, #rezultate baschet , #baschet