Baschet 3x3 de anvergură mondială la Palatul Parlamentului!

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 19:49
1916 citiri
Baschet 3x3 de anvergură mondială la Palatul Parlamentului!
Baschet 3x3 FOTO facebook

Baschetul 3x3 și-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai extravagante locuri pe care tânara disciplină olimpică le-a văzut în scurta sa istorie: Palatul Parlamentului din București.

Prima competiție sportivă organizată vreodată în Palatul Parlamentului a fost un meniu fusion de sport, cultură și patrimoniu național care nu doar că i-a ridicat din scaune pe cei prezenți, dar a făcut înconjurul lumii.

Federația Internațională de Baschet a inclus Palatul Parlamentului alături de Musemplein din Amsterdam (gazda Campionatelor Mondiale în 2019) și Tour Eiffel din Paris (gazda Campionatelor Europene 2021) într-un top al celor mai spectaculoase trei locuri care au găzduit evenimente de baschet 3x3.

Germania a strălucit mai tare decât imensele candelabre din Sala Unirii și condusă de MVP-ul Sonja Greinecher s-a impus în fața Canadei, scor 18-14 în ultimul act al FIBA 3x3 Women’s Series, competiție finanțată de Primăria Sectorului 3 din fonduri nerambursabile. Nemțoaicele și-au luat astfel revanșa după drastica înfrângere din faza grupelor în fața aceluiași adversar, scorul cu doar o zi înainte fiind 21-11 pentru Canada.

Cei aproape 100 de jucători și jucătoare, din cele 24 de echipe naționale prezente în weekend la București au fost impresionați de impozanta construcție care deține trei recorduri mondiale, cea mai mare, cea mai grea și cea mai scumpă clădire civilă administrativă din lume. Participanții au avut ocazia să viziteze Palatul Parlamentului.

În competiția rezervată echipelor de tineret, FIBA 3x3 U23 Nations League, finanțată de către Ministerul Tineretului și Sportului, naționala masculină a României a ajuns până în ultimul act, cedând în fața Poloniei, 21-17. Cristian Mâinea a fost ale cel mai bun jucător al turneului, primind un ceas oferit de către Tissot.

Faze spectaculoase de baschet 3x3, momente de dans oferite de Aura Vidroiu și trupa sa de dansatori profesioniști, de elevele școlii Ana Dance și de majoretele Dracula’s Girls, și energia pe care au emanat-o percuționiștii de la Bălașa Percussions au fost ingrediente care i-au încântat pe cei 3.000 de spectatori care au trecut pragul Sălii Unirii de-a lungul celor trei zile de eveniment.

Baschetul 3x3, o disciplină la care România a avut rezultate spectaculoase în ultimul deceniu, totul culminând cu o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, este în continuare în centrul atenției. Tinerii jucători de baschet din Sectorul 3 au disputat un meci demonstrativ înaintea finalei feminine.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#palatul parlamentului, #baschet 3x3, #Romania, #turneu, #locul doi, #spectacol , #stiri din sport