Antrenorul sarb Dusko Vujosevici si-a prelungit contractul cu U Banca Transilvania Cluj

Miercuri, 24 Iunie 2020, ora 15:30
1792 citiri
Antrenorul sarb Dusko Vujosevici si-a prelungit contractul cu U Banca Transilvania Cluj
Foto: Facebook / U- BT Cluj- Napoca

Antrenorul sarb Dusko Vujosevici, de 11 ori campion national cu Partizan Belgrad, va continua alaturi de U Banca Transilvania Cluj si in sezonul 2020-2021, a anuntat, miercuri, clubul ardelean.

In varsta de 61 de ani, Dusko Vujosevici a fost o piesa de baza in angrenajul U BT Cluj, care a incheiat lider al Ligii Nationale la momentul intreruperii competitiei din cauza pandemiei.

Cu antrenorul coordonator sarb alaturi, U BT Cluj a castigat Cupa Romaniei, iar in FIBA Europe Cup a atins faza sferturilor de finala, urmand ca in stagiunea 2020-2021 sa evolueze in Basketball Champions League, in functie de decizia FIBA.

"Sa fiu sincer, anul trecut, cand am venit in Cluj, am avut o mica rezerva. Nu stiam cum e clubul si cum o sa ma simt in Romania. Pe parcursul sezonului, mi-am dat seama ca nu trebuia sa imi fac griji.

U Banca Transilvania este un club foarte bine organizat, cu un finantator stabil, Banca Transilvania, si cu fani devotati baschetului. Clubul are insa posibilitatea sa faca un pas inainte.

Ma refer aici la un progres semnificativ pe toate planurile. Drept urmare, am considerat ca misiunea mea nu s-a incheiat. Era firesc sa accept prelungirea contractului. Mai mult, Cluj-Napoca este un oras foarte frumos. Gasesc aici tot ce am nevoie, in special din punct de vedere medical.

Pot sa traiesc perfect la Cluj si sa imi duc la bun sfarsit misiunea. De abia astept sa incepem noul sezon!", a precizat Vujosevici.

Cariera sa a inceput in 1976, ca antrenor la juniorii clubului Partizan. Ulterior, a ajuns sa fie principal la seniorii puternicei formatii din Belgrad, avand sansa sa pregateasca, la nici 30 de ani, baschetbalisti de legenda precum Vlade Divac, Sasa Djordjevici sau Zarko Paspalj.

A ajutat echipa Partizan sa castige campionatul fostei Iugoslavii in 1987. Dule a mai cucerit doua Cupe ale Iugoslaviei in 1989, respectiv 2002, si Cupa Korac in sezonul 1987-1988. Tot in acel an, antrenorul a luat medalia de aur cu nationala Iugoslaviei la CE juniori.

Desi a colaborat timp de o stagiune cu Steaua Rosie, palmaresul impresionant al lui Vujosevici se leaga de Partizan. A cucerit 11 titluri de campion cu gruparea alb-negrilor in perioada 2002-2014. In plus, se mandreste cu cinci trofee de campion in Liga Adriatica, alaturi de trei Cupe ale Serbiei.

La nivel de club, Vujosevici a mai antrenat echipele Club Deportivo Oximesa (Spania), Basket Brescia Leonessa (Italia), Olimpia Basket Pistoia (Italia), U.S. Victoria Libertas Pallacanestro (Italia), BKK Radnicki (Serbia), CSKA Moscova (Rusia) si Limoges (Franta).

Vujosevici are si experienta internationala, fiind selectioner al nationalei Serbiei si a Muntenegrului la EuroBasket 2003, iar ulterior al nationala Bosniei.

Pana in prezent, cinci jucatori din stagiunea precedenta si-au prelungit contractele cu U BT Cluj - Patrick Richard, Donatas Tarolis, Nandor Kuti, Stefan Grasu si David Vida.

A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
A murit o legendă a sportului românesc, cu 7 titluri naționale. Anunțul clubului Dinamo
Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, joi, decesul profesorului Horaţiu Giurgiu (85 de ani), o legendă a baschetului românesc şi a CS Dinamo. Antrenorul cunoscut de apropiați sub numele de...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#universitatea bt cluj, #baschet, #prelungire contract, #ardeal , #baschet