FOTO Imaginile chinului unui sportiv calificat la JO. Cum arata spatele celui mai valoros atlet roman dupa terapia cu ventuze si laser

Duminica, 28 Martie 2021, ora 06:01
2941 citiri
FOTO Imaginile chinului unui sportiv calificat la JO. Cum arata spatele celui mai valoros atlet roman dupa terapia cu ventuze si laser
Alin Firfirica

Cel mai bun atlet din tara in proba de aruncare a discului a castigat prima medalie de aur din acest an, desi a concurat cu o ruptura fibrilara la bratul drept. Sportivul care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo are spatele plin de zecile de urme lasate de ventuzele pe care le-a folosit in procesul de vindecare.

Dupa sase luni de pregatire spartana la Onesti si la Arad, Alin Firfirica a participat la primul concurs din acest an, unde si-a aparat titlul de campion national la disc cu o aruncare de 61 de metri.

"E un rezultat decent, tinand cont de ventuzele pe care le am pe spate si cum arata spatele meu. In mare, concursul acesta a fost pentru a-mi mentine titlul de campion national", a spus Alin Firfirica, atletul care poate aduce Romaniei o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

In urma cu trei saptamani, atletul a suferit o accidentare la bratul drept, dar aceasta nu l-a impiedicat sa ocupe primul loc la campionatul national.

"Am facut o ruptura fibrilara sub biceps, pe muschiul brahial si acest lucru m-a dat in spate, am stat doua saptamani si jumatate fara sa arunc", a declarat Alin.

Zeci de ventuze pe spate si 10 sedinte cu laser pentru a reusi sa concureze

Pentru a-si reveni intr-un timp atat de scurt, Alin a fost supus unui tratament dur cu ventuze, iar dovada este spatele sau.

"Nu mai am un loc liber pe spate, am avut zeci de ventuze puse. Acum sunt mai bine, pot spune ca sunt 70 % refacut. Am urmat si 10 sedinte cu laser. Mai am nevoie de doua injectii pentru a fi apt 100%. Urmeaza o pregatire foarte grea, iar pentru a prinde un loc pe podiumul olimpic asa cum mi-am propus, am nevoie de un corp sanatos si sa ajung sa arunc din nou peste 67 de metri", dezvaluie Firfirica.

In ultima perioada, Alin a mai pus pe el 5 kilograme, dar spune ca acesta a fost scopul. "Am reusit sa ajung la 120 de kilograme si vreau sa ma mentin aici. Am pus pe abdomen putin tesut adipos pe care trebuie sa il transform si sa ma mentin la 120 de kilograme", a completat sportivul nostru.

Ianis Hagi a salvat Romania de la un "dezastru" cu Macedonia de Nord. Final de meci interzis cardiacilor

Tragedie inimaginabila. Un campion din MMA, injunghiat mortal intr-un bar. Agresorul, ucis si el de fratele sportivului

Lovitura financiara la Miami. Premiile turneului de tenis s-au prabusit. Cat poate castiga Simona Halep daca ia trofeul

Sorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romanca

Un cunoscut impresar roman de fotbalisti a murit de COVID. "Nenorocitul de carcalac m-a lovit"

Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Traseul flăcării olimpice ar putea fi perturbat. Polițiștii francezi transmit un avertisment
Sindicatul poliţiştilor francezi Alliance a ameninţat marţi că va perturba ştafeta torţei olimpice dacă bonusurile şi compensaţiile financiare promise pentru angajamentul lor pe durata...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Alin Firfirica, #atlet, #olimpiada, #chinuri , #stiri din sport