Alerta la nationala feminina de handbal, aflata la Europeanul din Danemarca. Inca o jucatoare e infectata cu Covid

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 13:22
3062 citiri
Alerta la nationala feminina de handbal, aflata la Europeanul din Danemarca. Inca o jucatoare e infectata cu Covid
Laura Moisa

Dupa cazul Crinei Pintea, testata pozitiv duminica, o alta handbalista a Romaniei, care se afla deja in Danemarca, extrema dreapta Laura Moisa, a primit rezultat pozitiv la testarea facuta dupa sosirea in tara nordica, a anuntat FR Handbal, conform news.ro.

"Dupa testarea obligatorie efectuata la intrarea in Danemarca, rezultatul testarii pentru Laura Moisa a fost Sars-CoV-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezinta simptome, a fost izolata la alt hotel si urmeaza sa repete testarea astazi. Denisa Dedu, colega ei de camera la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolata si ea si va fi retestata. Totodata, intreaga delegatie urmeaza sa efectueze un nou test RT-PCR astazi si va continua sa fie izolata la hotel pentru urmatoarele 24 de ore. In cazul in care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realatura echipei. Daca testul va fi pozitiv cu Ct < 30, ea va sta in izolare pentru urmatoarele 7 zile, cand va fi retestata si, in functie de rezultat, se va putea alatura echipei. Denisa Dedu se va putea realatura echipei doar in situatia in care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ", se arata intr-un comunicat.

Toata delegatia Romaniei a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecarii la EURO, conditie esentiala pentru intrarea in Danemarca. Suplimentar fata de protocolul impus de EHF, delegatia a efectuat periodic, intre testarile RT-PCR, testari rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip avand loc in dimineata plecarii la EURO.

Conform schemei de testare EHF, delegatia urmeaza sa efectueze maine o noua testare RT-PCR, a anuntat Federatia Romana de Handbal.

Romania face parte din grupa D si va juca, in ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) si cu Norvegia (7 decembrie). Tricolorele, repartizate initial la Trondheim, vor evolua la Kolding dupa ce Danemarca a preluat intreaga organizare a turneului, in urma retragerii Norvegiei din calitatea de co-organizatoare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Laura Moisa, #handbal feminin, #coronavirus, #covid , #stiri din sport