Măsuri dure pentru tenismenii din Rusia și Belarus la Wimbledon. Ce pregătesc britanicii

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 19:34
4085 citiri
Măsuri dure pentru tenismenii din Rusia și Belarus la Wimbledon. Ce pregătesc britanicii
Victoria Azarenka

All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunţat, marţi, că discută cu guvernul britanic condiţiile de participare a jucătorilor din Rusia şi Belarus la al treilea grand slam al anului (27 iunie - 10 iulie). O decizie în acests sens va fi luată la mijlocul lunii mai, informează Reuters.

La 1 martie, jucătorilor din aceste două ţări li s-a permis să evolueze în turneele din circuitele ATP şi WTA, dar nu sub numele şi steagul statelor lor, după invadarea Ucrainei de către Rusia, susţinută de aliatul său Belarus. Însă în Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King, echipele din Rusia şi Belarus au fost interzise.

"Am luat notă de directivele guvernului Regatului Unit cu privire la participarea persoanelor ruse şi belaruse în calitate neutră la evenimentele sportive din Marea Britanie. Acesta rămâne o problemă complexă şi dificilă şi continuăm să ne angajăm în discuţii cu guvernul Regatului Unit, cu federaţia de tenis şi cu forurile internaţionale de conducere a tenisului. Ne aşteptăm să anunţăm o decizie cu privire la Wimbledon înainte de termenul limită de înscriere, de la jumătatea lunii mai", a arătat organizatorul grand slam-ului, într-un comunicat.

Ministrul britanic al Sportului, Nigel Huddleston, a declarat, luna trecută, că nu s-ar simţi confortabil cu un "sportiv rus care arborează steagul Rusiei", atunci când va câştiga turneul de la Wimbledon, la Londra. El a adăugat că Daniil Medvedev, campionul de la US Open, ar putea fi nevoit să ofere asigurări că nu îl sprijină pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă vrea să participe.

S-a stabilit prima semifinală la Miami Open. Cine sunt jucătoarele care se luptă pentru un loc în finală
S-a stabilit prima semifinală la Miami Open. Cine sunt jucătoarele care se luptă pentru un loc în finală
Primele sferturi de finală de pe tabloul feminin de la Miami Open au stabilit și primul duel din semifinale. Elena Rybakina (Kazahstan) a trecut de Maria Sakkari (Grecia) cu 7-5, 6-7, 6-4. Ea...
Anunțul făcut de Novak Djokovic în privința viitorului său antrenor
Anunțul făcut de Novak Djokovic în privința viitorului său antrenor
Novak Djokovic, numărul unu mondial, care a anunţat miercuri încheierea colaborării cu Goran Ivanisevic, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Belgrad, că nu ştie cine va fi...
#sportivi rusi, #wimbledon, #tenis, #Azarenka, #medvedev , #Wimbledon