Aspectele de bază de care să ții cont când alegi un echipament de sport

Advertorial
Joi, 09 Februarie 2023, ora 16:31
3381 citiri
Aspectele de bază de care să ții cont când alegi un echipament de sport
FOTO: Shutterstock.com

Activitatea fizică este secretul stării de bine fizice și psihice. Beneficiile pe care le aduce mișcarea sunt dovedite, mai ales dacă o practici constant. În felul acesta, vei fi în formă și vei reduce substanțial riscul unor probleme de sănătate, îți vei menține într-o formă bună organismul și vei avea un psihic echilibrat și puternic.

Unul dintre elementele care te pot ajuta să faci mișcare constant, de câteva ori pe săptămână, iar activitatea fizică să devină parte din rutină, este echipamentul de sport. Pentru asta, sunt câteva elemente cărora este necesar să le acorzi atenție maximă și de care să ții cont.

Confort, calitate, durabilitate

Aceste trei elemente - confort, calitate și durabilitate - depind unele de alte și sunt cele mai importante caracteristici pe care echipamentul de sport trebuie să le aibă. A te simți confortabil înseamnă ca acesta să ți se potrivească, să-ți ofere deplină libertate de mișcare și, în același timp, să-ți ofere susținerea necesară.

Un echipament de calitate trebuie să lase pielea să respire, să nu te supraîncălzească, dar să-ți asigure echilibrul termic de care ai nevoie. Durabilitatea primează întotdeauna. Acesta este și unul dintre motivele pentru care merită să alegi produse care își păstrează forma, indiferent că este vorba despre haine sau încălțăminte, care să poată fi curățate și întreținute ușor, de fiecare dată când este necesar.

O atenție specială merită să primească ceea ce porți în picioare, pentru că de pantofii de sport depinde siguranța mișcărilor și stabilitatea, dar și protecția pe care o oferi articulațiilor, atât ale gleznelor, cât și ale genunchilor, iar atunci când optezi pentru adidasi under armour ai garanția că toate aceste cerințe sunt satisfăcute.

Potrivit cu tipul sportului practicat

Atât hainele de sport, cât și încălțămintea au nevoie să fie perfect adaptate la stilul sportului practicat. Dacă totuși, în ceea ce privește hainele, acestea sunt mai versatile și pot fi ușor combinate și adaptate când faci mișcare indoor sau outdoor, încălțămintea are nevoie să fie aleasă cu mai multă atenție, pentru că pantofii pentru alergare sunt diferiți de cei pe care-i porți atunci când faci exerciții cardio.

La fel, ghetele cu crampoane nu sunt utile pe o podea de lemn sau beton, ori dacă joci baschet în sală. Nu are rost să achiziționezi un echipament care nu corespunde nevoilor și obiectivelor tale sau pe care l-ai utiliza cu totul ocazional.

Pentru cineva care nu face sport de performanță, dar care alege să facă constant mișcare doar pentru bucuria și binele pe care-l aduce, optează pentru soluții de echipament care pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior și adaugă piese suplimentare (bustiere cu sisteme de barete diferite peste umăr sau încrucișate, pantaloni scurți mulați pe picior sau evazați, tricouri și maiouri cu mâneci lungi sau fără) care fac echipamentul ușor adaptabil.

Ca să fie cu adevărat corespunzător, este util să-l evaluezi fie probându-l, fie luând în calcul toate detaliile legate de dimensiuni și descriere, în situația magazinelor online. Cere detalii suplimentare, de fiecare dată când simți că ai nevoie, pentru a avea echipamentul perfect potrivit cu nevoile și așteptările tale.

Stabilește un buget

Setează-ți un buget pentru această achiziție. Echipamentul de sport potrivit pentru tine, de la haine, la încălțăminte și eventuale accesorii este o investiție pe care o faci pentru sănătatea ta. În consecință, fii amabil cu trupul și nevoile lui. Cu alte cuvinte, nu cumpăra la întâmplare, nu te lăsa convins de marcă și reclamă, ci caută să găsești exact ceea ce ți se potrivește cu adevărat, punând mereu pe primul plan calitatea.

Este o ideea bună să iei în calcul recomandările, mai ales atunci când acestea vin din partea unor cunoscători. Nu este deloc întâmplător faptul că sportivii de performanță sau cunoscuții tăi, cu mai multă experiență în ceea ce privește activitatea fizică făcută în mod organizat, au ales un anume produs. În consecință, cere sfaturi, acceptă sugestii și, dacă ai ocazia, testează.

Echipamentul de sport este parte esențială a activității fizice, fie că ești începător, fie avansat și poate influența în mod categoric interesul pe care-l manifești pentru sesiunile de mișcare, așa că ai toate motivele ca alegerile pe care le faci să fie cele mai bune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Străzi Deschise” revine pe Calea Victoriei şi se extinde. Activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live
„Străzi Deschise” revine pe Calea Victoriei şi se extinde. Activităţi sportive dedicate publicului de toate vârstele, spectacole de magie şi muzică live
„Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană” se extinde, în weekendul 13-14 aprilie, în sectorul 1 al Capitalei, pe strada Alexandru Constantinescu (între Str. Loc. Gh. Stâlpeanu şi...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#sport, #echipament sport, #echipament sportiv , #stiri life style