Rezoluții 2022. De ce să practici sport acasă și care sunt beneficiile acestuia

Advertorial
Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:03
13424 citiri
Rezoluții 2022. De ce să practici sport acasă și care sunt beneficiile acestuia
sport acasa FOTO: pexels.com

Marele avantaj al exercițiilor fizice este că pot fi făcute oricând și oriunde. Chiar nu trebuie să mergi la sală sau pe trasee, să faci jogging în parc sau să te plimbi cu bicicleta prin oraș. Te poți antrena și acasă, indiferent că ai sau nu un spațiu limitat.

În prezent există o mulțime de oportunități de a te antrena acasă, pentru a te menține în formă și a fi sănătos și chiar pentru a slăbi. Iar antrenamentele efectuate acasă, acționează la fel de bine pe termen lung precum cele făcute la sală.

Pentru unii, exercițiile fizice la domiciliu pot fi o soluție temporară, dar funcționează foarte bine și pe termen lung. Avantajul este că le poți face la orice oră dorești, nu trebuie să ieși din casă pe ger sau pe caniculă și nu trebuie să plătești abonamente costisitoare la sală.

După pandemia de coronavirus, sportul de acasă a deveni o normalitate pentru multe persoane, fie că înainte mergeau la sală sau erau sedentare. Lockdown-ul i-a făcut pe mulți să-și schimbe stilul de viață.

Cum poți face sport acasă dacă ești începător

Există o mulțime de modalități de a face sport acasă pentru începători. Iar avantajul este că nu au nevoie de echipament special. Este suficient un covoraș pentru gimnastică sau o pătură mai groasă pe care să o pui în două și haine lejere care să-ți permită să te miști în voie.

Cel mai bun echipament pentru sport acasă este o pereche de colanți sau pantaloni de trening și un tricou. În plus, nu trebuie să-ți faci griji că nu știi ce exerciții să efectuezi. Este suficient să cauți pe internet videoclipuri cu fitness acasă pentru începători și vei găsi o mulțime de antrenamente din care să alegi.

Desigur, dacă spațiul și bugetul îți permit, poți oricând să achiziționezi o bicicletă eliptică, de cameră, sau o bandă de alergare. Ori alte aparate de fitness, însă acestea nu sunt absolut necesare. În majoritatea cazurilor sunt suficiente niște gantere (care pot fi înlocuite cu sticle de apă) și benzi elastice.

Iar daca vrei să-ți antrenezi mușchii spatelui, o bară de tracțiune este tot ce ai nevoie. Aceasta nu ocupă spațiu și poate fi fixată de tocul ușii. Pentru exerciții mai ușoare pentru mușchii spatelui sunt eficiente niște benzi elastice, acestea fiind recomandate și începătorilor.

Beneficiile de a face sport acasă

Nu ești încă foarte convins? Iată câteva beneficii de a face sport acasă care îți vor schimba părerea.

  • Investești o sumă minimă de bani o singură dată, fără să plătești abonament lunar.
  • Economisești timp, deoarece poți face antrenamentul la orice oră, fără a fi necesar să ieși din casă
  • Acasă te afli într-un mediu familiar, iar oamenii nu sunt cu ochii pe tine
  • Te antrenezi oricând dorești, chiar dacă vrei să faci câteva exerciții între orele de muncă sau de studiu, ori când doarme copilul
  • Poți folosi obiecte din casă, cum ar fi sticlele de apă
  • Ai la dispoziție, gratuit, pe internet, o mulțime de antrenamente și programe de sport pe care le poți face acasă

De ce trebuie să faci sport de cel puțin 3 ori pe săptămână

Indiferent că alegi să faci sport acasă sau la sală, este important să faci mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână. Acest obicei are numeroase beneficii pentru orice persoană. Iată care sunt acestea:

1. Exercițiile fizice te pot face să te simți mai fericit. S-a demonstrat că exercițiile fizice îți îmbunătățesc starea de spirit și diminuează sentimentele de depresie, anxietate și stres.

2. Exercițiile fizice pot ajuta la pierderea în greutate. Unele studii au arătat că inactivitatea este un factor major în creșterea în greutate și obezitate. Alături de o alimentație echilibrată exercițiile te ajută să scazi în greutate.

3. Exercițiile fizice sunt bune pentru mușchi și oase. Exercițiile fizice joacă un rol vital în construirea și menținerea unor mușchi și oase puternice.

4. Exercițiile fizice vă pot crește nivelul de energie. Exercițiile fizice pot fi un adevărat stimulent de energie pentru multe persoane, inclusiv pentru cele care suferă de diverse afecțiuni medicale.

5. Exercițiile fizice reduc riscul de boli cronice. Lipsa unei activități fizice regulate este o cauză principală a bolilor cronice.

6. Exercițiile fizice pot ajuta la sănătatea pielii. Pielea poate fi afectată de cantitatea de stres oxidativ din corp.

7. Exercițiile fizice pot îmbunătăți funcția creierului și pot proteja memoria și abilitățile de gândire.

8. Exercițiile fizice regulate te ajuta să te relaxezi și să dormi mai bine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#sport acasa, #fitness acasa, #sport acasa pentru incepatori , #stiri life style