Un spital de boli infecțioase din România va avea un pavilion modern cu tronson separat pentru bolnavii de SIDA FOTO

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 09:14
2424 citiri
Un spital de boli infecțioase din România va avea un pavilion modern cu tronson separat pentru bolnavii de SIDA FOTO
Spitalul Sfânta Parascheva Iași FOTO: Proiect pavilion SIDA Spital Sf. Parascheva

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase" Sf. Parascheva" din Iași a anunțat joi, 30 decembrie, că unitatea pe care o conduce va avea un pavilion destinat bolnavilor de SIDA.

”Un nou pavilion va fi ridicat în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase" Sf. Parascheva" Iași și care va purta denumirea de Pavilionul 8. Acesta este compus din două tronsoane: A și B. Tronsonul A, cel mai impunător va fi format din subsol, demisol, parter, 3 etaje și va fi conectat cu tronsonul B destinat pacienților HIV/ SIDA”, a transmis doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului Sfânta Parascheva din Iași.

Potrivit medicului, proiectul a fost introdus în finanțare pe bugetul 2022 prin Compania Națională de Investiții. Consiliul Județean Iași a alcătuit un top 3 investiții: Pavilionul 8 al Spitalul Clinic de Boli Infecțioase,Sala Polivalentă „Regina Măria” din zona Moara de Vânt și, finalizarea lucrărilor din cadrul parcului industrial Lețcani.

Construcția va costa 40 milioane de euro și ar trebui să fie finalizată în trei ani de la debutul lucrărilor.

Cum va arăta noul pavilion al Spitalului Sf. Parascheva

Managerul Florin Roșu a mai explicat că, ”în cadrul tronsonului A se vor regăsi două bazine de apă (rezerva strategică a spitalului și cel folosit în caz de incendiu), centrala termică, spălătorie, laboratoarele ultraperformant eu de radiologie și analize medicale”.

”Parterul va fi dominat de un compartiment primire urgențe; etajul 1 fiind reprezentat de cea mai noua și performanta terapie intensiva din regiunea Moldovei, compusă din 20 paturi.

Pacienții care vor veni aici, vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia și ieșirea din rezervele pacienților și care se vă face pe căi de admisie separate (fiecare rezervă va avea ușa de admisie și ieșire dotată cu filtru). Materialele infecțioase vor fi debarasate, direct, din spațiul de îngrijire a pacienților,printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului.

Vor exista zone special amenajate destinate apartinatorilor, personalului medical și recuperării post-terapie. Etajele 2 și 3 vor fi destinate pacienților cu patologie infecto-contagioasă”, a mai spus Florin Roșu.

Tronsonul B, de capacitate mai mica vă fi destinat pacienților HIV/ SIDA.

Întreg pavilionul vă fi independent din punct de vedere al utilităților în relație cu spitalul.

Acest proiect, va schimba total imaginea spitalului, îmbunătățind major capacitatea de îngrijire a pacienților ridicându-o la nivel european din toate punctele de vedere.

Managerul spitalului mai spune că proiectul este realizat, toate avizele sunt obținute, dar se așteaptă răspunsul de la Compania Națională de Investiții.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#spitalul Sfanta parascheva Iasi, #pavilion nou spital, #florin rosu, #HIV SIDA , #spital