Cum explică ministrul Sănătății neîncrederea în sistemul medical: ”Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori în spitale”

Joi, 25 August 2022, ora 16:11 1823 citiri
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila FOTO Facebook

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 august, că educarea personalului medical este esențială în procesul de îmbunătățire a sistemului de sănătate.

Alexandru Rafila a afirmat, într-o conferinţă de presă, la Iași, că lipsa comportamentul uman din spitalele din România este motivul neîncrederii românilor în sistemul de sănătate.

”Comportamentul uman lipseşte de foarte multe ori. Încrederea în sistemul de sănătate este afectată datorită faptului că ne tratăm de multe ori pacienţii într-un mod distant. Ei au nevoie de foarte multă atenţie, de foarte multă empatie şi grijă. Dacă vrem să îmbunătăţim sistemul de sănătate din România, trebuie să lucrăm mult în educarea oamenilor, a personalului medical şi să politizăm mai puţin lucrurile”, a afirmat ministrul Sănătății.

Rafila a dat ca exemplu spitalul de Neurochirurgie din Iaşi pe care l-a vizitat în cursul zilei, care a fost modernizat în perioadele în care Consiliul Judeţean Iaşi a fost condus succesiv de PSD şi PNL.

”Este un spital în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. A fost începută modernizarea în timpul unei administraţii, continuată de cealaltă administraţie. Este un exemplu de continuitate. Cred că nu trebuie să fie dedicat unui scop politic, ci oamenilor din acest judeţ. Dacă vom aborda în felul acesta lucrurile, oamenii care au sau nu au opţiuni politice, au nevoie de servicii medicale, iar datoria noastră este să îi servim indiferent din partea cărui partid politic suntem”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com