România va avea 25 de spitale noi, construite cu bani din PNRR. Lista unităților medicale eligibile

Joi, 29 Decembrie 2022, ora 13:01
7404 citiri
România va avea 25 de spitale noi, construite cu bani din PNRR. Lista unităților medicale eligibile
Spitalele din România au nevoie de îmbunătățiri FOTO Unsplash

Sistemul medical din România va fi îmbunătățit cu ajutorul banilor proveniți din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind vorba atât despre construirea unor noi spitale, cât și despre modernizarea celor existente.

42 de spitale din România au fost desemnate drept eligibile pentru a obține finanțare din PNRR, în cadrul apelului de infrastructură spitalicească. Banii urmează să fie folosiți pentru construirea unor unități medicale noi și pentru corpuri de spital, pavilioane sau secții noi.

După prima etapă de selecție există 42 de unități medicale desemnate eligibile pentru a primi fonduri. Dintre acestea, doar 25 vor fi alese într-o a doua etapă, drept câștigătoare, pentru a obține finanțarea, potrivit Hotnews.

Spitalele care au primit aviz pozitiv în prima etapă

1. Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Constanţa.

2. Spital județean de Urgență Giurgiu – spital nou etapa I (secțiile oncologie și neurologie).

3. Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare.

4. Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, Constanța.

5. Realizare pavilion nou medicină operațională politraumă D=P=4E, drum acces și rețele în cazarma 646, Brașov (MApN).

6. Pavilion de medicină operațională-politraumă în cazarmă 1053 Craiova (MApN).

7. Spitalul Județean de Urgență Bistrița – extinderea pavilionului spitalului prin construirea unei clădiri noi.

8. Construcția de secții de obstetrică și ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie, Arad – unități noi.

9. Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu (MApN).

10. Spitalul Județean de Urgență Arad – secție de radioterapie nouă.

11. Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705, Pitești (MApN).

12. Construire și dotare corp clădire destinat secțiilor de boli infecțioase și pneumologie, Oradea.

13. Institutul Regional de Oncologie Timișoara (DSP Timiș).

14. Construire secții la Spitalul nr. 2 din Vaslui.

15. Extinderea aripilor A1, A4 ale Spitalului Universitar de Urgență București cu regim de înălțime S+P+3E.

16. Spitalul Județean de Urgență Arad – reabilitarea serviciilor spitalicești de medicină cardiovasculară.

17. Construire, dotare și amenajare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea și desființare construcții existente (C1-C15), relocarea stației de oxigen și relocarea gospodăriei apă.

18. Finalizare proiectare și execuție Pavilion Municipal Bacău și integrarea în ansamblul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

19. Construire spital și funcțiuni conexe pentru Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj.

20. Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești.

21. Construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.

22. Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.

23. Construirea unui centru de transplant multi-organ în cadrul Spitalului Clinic Sfânta Maria, prin construirea unui corp nou de clădire – București.

24. Înființarea și amenajarea unui Centru de Excelență în Oncopediatrie în cadrul Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, București.

25. Construire centru de psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, București.

26. Extinderea Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Filantropia prin construirea unui corp nou de clădire, București.

27. Centrul de Diagnostic şi Tratament al Tuberculozei Zerlendi (Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta), Bucureşti – spital nou.

28. Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”.

29. Servicii medicale de calitate prin construcția și dotarea unei noi maternități în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență din Timișoara.

30. Construcție nouă: Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof.Dr.C.C. Iliescu, București.

31. Construirea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

32. Construirea Centrului de Transplant Multiorgan Cluj.

33. Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

34. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – relocarea și modernizarea activității secției de onologie și inființare compartiment cardiologie intervențională.

35. Finalizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii prin dotarea cu aparatură medicală – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

36. Construire corp clădire prin extindere și etajare corp O și P, pentru amenajare spitalizare de zi – Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

37. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi PneumoftiziologieBraşov – un nou corp de clădiri.

38. Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

39. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – construcția și dotarea secției de psihiatrie cronică.

40. Spitalul Județean de Urgenţă Alba Iulia – Construcția și dotarea secției de boli infecțioase.

41. Extindere, consolidare și etajare corp C3 laborator, pentru amenajare sală hibridă și laborator analize medicale, în vederea realizării unui sistem integrat pentru tratament și îngrijire a pacientului.

42. Spitalul „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” Balotești – modernizarea infrastructurii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#spitale noi Romania, #PNRR, #renovare spitale , #PNRR