În urma preluării activității de cardiologie a Spitalului Monza, Grupul ARES devine MONZA ARES, cea mai extinsă rețea privată de servicii integrate de cardiologie din România

Advertorial
Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 10:16
7695 citiri
În urma preluării activității de cardiologie a Spitalului Monza, Grupul ARES devine MONZA ARES, cea mai extinsă rețea privată de servicii integrate de cardiologie din România
FOTO: spitalulmonza.ro

După mai bine de zece ani pe piața medicală privată din România, perioadă în care s-a impus ca lider în cardiologia intervențională privată de la noi, Grupul ARES a preluat, la finalul anului 2023, activitatea de cardiologie a celui mai important centru cardiovascular privat din țară, Spitalul Monza. În urma preluării activității de cardiologie a Spitalului Monza și a unificării echipelor, rețeaua națională ARES devine Grupul MONZA-ARES, cel mai puternic furnizor privat de servicii integrate de cardiologie.

Rețeaua națională MONZA ARES păstrează misiunea de a oferi pacienților români servicii integrate de investigații, diagnostic și tratament cât mai puțin invaziv pentru afecțiunile cardiovasculare. MONZA ARES reunește o echipă din care fac parte medicii care au pus bazele cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiace minimi invazive în România, a căror experiență cumulată depășește câteva zeci de mii de cazuri complexe rezolvate cu succes.

În prezent, rețeaua națională MONZA ARES deține două spitale, în București și Cluj Napoca, cinci centre de cardiologie și radiologie intervențională în spitale publice sau private din țară și șapte ambulatorii clinice cu focus pe cardiologie și specialități conexe, între care clinicile MONZA ARES Cardiomed din Cluj Napoca. MONZA ARES deține aproximativ 10% din totalul sălilor de angiografie de la nivel național și 30% dintre angiografele private, fiind furnizorul medical privat cu cel mai mare număr de proceduri de cardiologie intervențională din țară.

"Odată cu unificarea echipelor ARES și MONZA, suntem gata să oferim pacienților soluții de tratament cât mai puțin invaziv pentru orice afecțiune a inimii. MONZA ARES înseamnă echipe multidisciplinare, cu experiență vastă, investiții în aparatură și tehnologie de ultimă generație, pentru a continua să inovăm în cardiologie, precum și grijă și respect față de pacient" a declarat dr. Geanina Durigu, CEO MONZA ARES.

Centrul de referință al Grupului MONZA ARES, centrul cardiovascular din Spitalul Monza, este în prezent cel mai performant centru privat integrat de cardiologie, unde peste 90% dintre patologiile pacienților sunt tratate minim invaziv.

În cadrul departamentului de chirurgie cardiacă din Spitalul Monza se efectuează anual peste 600 de intervenții chirurgicale cardiovasculare și vasculare, dintre care aproximativ 90% intervenții minim invazive. De-a lungul anilor, echipa medicală Monza a realizat mai multe proceduri în premieră pentru mediul privat, premiere naționale sau chiar internaționale.

Departamentul de cardiologie intervențională din Spitalul Monza este centrul privat cu cel mai mare număr de proceduri complexe realizate, cu o medie anuală de aproximativ 2300 de proceduri de diagnostic și tratament intervențional pentru afecțiunile inimii. Departamentul dispune de trei săli de angiografie dotate cu aparatură de ultimă generație. În cei peste 10 ani de activitate, echipa de medici cardiologi intervenționiști de la MONZA ARES a rezolvat cu succes cazuri și patologii cardiovasculare complexe, aducând în România intervenții medicale în premieră națională: procedurile Mitraclip, Watchman, Flow Reducer etc.

În Cluj- Napoca, Spitalul MONZA ARES este cel mai important spital privat de cardiologie intervențională din zona Ardealului, echipa medicală de aici abordând cazuri complexe și patologii cardiovasculare variate, atât din spectrul procedurilor coronariene, structurale, cât și din aritmologie și electrofiziologie. Medicii de la Spitalul MONZA ARES din Cluj efectuează cu succes proceduri complexe, precum EVAR, Watchman sau implantarea celui mai mic stimulator cardiac din lume, Micra.

În Constanța și Tulcea, centrele MONZA ARES asigură tratamentul în urgență pentru pacienții cu infarct miocardic acut și alte patologii cardiovasculare. În centrul din HEKA Hospital, echipa medicală efectuează cu succes proceduri complexe de revascularizare coronariană și periferică, astfel încât pacienții constănțeni au parte de tratament de top la ei în județ.

Grupul MONZA ARES este cea mai mare rețea națională de servicii specializate de cardiologie, oferind soluții terapeutice inovatoare de cardiologie și radiologie intervențională. MONZA ARES deține în prezent 10 săli de angiografie în 7 centre din București, Cluj-Napoca, Pitești, Constanța și Tulcea și 3 clinici multidisciplinare, cu focus pe cardiologie, în Cluj-Napoca, MONZA ARES Cardiomed. În 2023, grupul a preluat activitatea de cardiologie a Spitalului Monza. Misiunea MONZA ARES în România este să asigure accesul unui număr cât mai mare de pacienți la tratamente inovatoare din sfera cardiologiei. În spiritul acestei misiuni, de-a lungul celor peste 10 ani de activitate, la MONZA ARES au avut loc 19 premiere medicale naționale. Din anul 2019, grupul este deținut majoritar de fondul american de investiții Highlander Partners, fond cu active de 3 mld USD.

O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
O fetiță de 4 ani a murit după ce a sărit în fața unei mașini, la Orăștie. Poliția a deschis o anchetă
IPJ Hunedoara a anunțat că o fetiţă de 4 ani, din Orăştie, lăsată nesupravegheată, a sărit în faţa unei maşini, fiind grav rănită. Copila a fost dusă de urgenţă la spitalul din...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#spital, #cardiologie, #spitalul monza, #Ares , #stiri sanatate