Fiul unui fost primar din Argeș intermedia angajările la spitalul din Mioveni. Cum i-a încurcat afacerea venirea pandemiei

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:50 15194 citiri
Fiul unui fost primar din Argeș intermedia angajări în primul spital din România construit de la zero, după 1989 FOTO / Universul Argeșean

Marius George Gavrilescu, fiul fostului edil al comunei argeșene Călineşti, a fost condamnat printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Pitești la la pedeapsa de 1 an şi 8 luni închisoare pentru trafic de influență în formă continuată.

Gavrilescu a fost trimis în judecată după ce a fost denunțat de două femei cărora le promisese că le angajează pe pile la Spitalul din Mioveni.

Fiul fostului primar din comuna Călinești a ajuns în fața instanței după ce în toamna anului 2020 a fost denunțat de două asistente medicale cărora bărbatul le promisese câte un post la Spitalul din Mioveni contra unor sume de bani.

Cele două denunțătoare au declarat că au ajuns să apeleze la serviciile lui Gavrilescu la recomandarea unor cunoștințe comune care știau că bărbatul are influență asupra șefilor din sistemul medical argeșean și poate aranja angajări în spital.

Femeile l-au contactat telefonic și au stabilit o întâlnire cu Marius Gavrilescu în timpul căreia acesta le-a cerut actele de studiu, dar și 1500 de lei, bani cu care trebuia ”să deschidă uși”. Ulterior primei întâlniri, fiul primarului din Călinești le-a mai cerut celor două o completare de câteva sute de euro pentru că trebuia să deschidă și ”alte uși”. Când a fost întrebat dacă este obligatorie prezența la examen pentru angajarea pe postul de asistentă, Gavrilescu le-a spus inițial că nu, pentru ca apoi să le anunțate că va fi nevoie să participe la concurs și ”să scrie acolo ceva pe foaia de examen”.

Credule, femeile au acceptat târgul, așteptând angajarea în spital. Afacerea a fost însă încurcată de venirea pandemiei, din primăvara anului 2020, spitalul din Mioveni devenind suport COVID-19. În aceste condiții doamnele s-au răzgândit și i-au cerut banii înapoi celui care le promisese că le intermediază angajarea.

Deranjat de situație, acesta a tergiversat înapoierea banilor, iar femeile au decis să-l denunțe. Mai mult, după îndelungi insistențe, Gavrilescu a acceptat să returneze o parte din sumă uneia dintre asistente, însă la întâlnire, în loc să-i aducă femeii 2000 de lei, cât promisese, i-a adus 1800 de lei.

Denunțul celor două s-a concretizat cu interceptări ale unor discuții ambientale, dar și cu percheziții la domiciliul bărbatului în timpul cărora polițiștii au găsit probele care l-au incriminat, printre care și CV-uri ale unor asistente și un anunț de angajare făcut public de spital.

În aprilie 2021 procurorii l-au trimis în judecată pe Gavrilescu, iar după doar un an de proces, instanța a decis condamnarea bărbatului la închisoare cu suspendare, dar și confiscarea banilor (6100 de lei si 900 de euro,) primiți pentru a intermedia angajările.

În plus, Curtea de Apel Pitești a decis ca fiul fostului primar din Călinești să facă muncă în folosul comunității exact la primăria pe care în trecut a condus-o tatăl său.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News