Clotilde Armand: „Curtea de Conturi a constatat că fostul primar Daniel Tudorache a prejudiciat bugetul Sectorului 1 cu peste 850.000 de lei”

Marti, 21 Decembrie 2021, ora 08:20 2832 citiri
„Spitalul” pentru a cărui promovare Primăria Sectorului 1 a plătit peste 850.000 de lei FOTO Q Magazine

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat luni, 20 decembrie, că auditorii Curții de Conturi au stabilit că fostul primar PSD din Sectorul 1 a prejudiciat bugetul local cu 853.659 lei, bani plătiți pentru promovarea unui spital inexistent, care a și fost interzis de CNA.

„Eu am vorbit despre neregulile privind contractele cu spitalul -machetă în 2020, iar acum acest lucru este constatat de Curtea de Conturi. Vorbim de un spot mincinos, care prezenta o animație fără nicio legătură cu realitatea, un spital care se afla doar pe hîrtie, care a și fost interzis de CNA.

După interzicerea difuzării spotului la televizor, acesta a fost difuzat în continuare în mediul on-line, iar Sectorul 1 a plătit sute de mii de lei pentru acest lucru. O televiziune a încasat un avans uriaș, iar după interzicerea spotului a oprit difuzarea animației, dar nu a mai dat banii înapoi”, susține Clotilde Armand.

Potrivit primarului Sectorului 1, Curtea de Conturi a constatat care au fost cauzele și împrejurările care au condus la acest dezmăț financiar:

- Încheierea defectuoasă a unor contracte de difuzare fără clauze referitoare la respectarea prevederilor CNA de difuzare a spoturilor de promovare;

- Neurmărirea corespunzătoarte a clauzelor stipulate în contracte la efectuarea plăților, nerespectarea prevederilor legale de către personalul Companiei, efectuarea plății în avans a contractelor, funcționarea defectuoasă a formelor de control intern.

„Voi demara imediat procedurile pentru recuperarea sumelor de bani aruncate pentru publicitate falsă, de la televiziuni și de la cei vinovați de aceasta risipă din banii comunității”, a mai anunțat Clotilde Armand.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com