UPDATE Proiectul vizând îngroparea a încă 12 milioane de lei în pseudo-spitalul COVID din Pipera a fost retras de pe ordinea de zi

Luni, 27 Decembrie 2021, ora 12:57
6245 citiri
UPDATE Proiectul vizând îngroparea a încă 12 milioane de lei în pseudo-spitalul COVID din Pipera a fost retras de pe ordinea de zi
Spitalul modular de la Pipera este total inadecvat scopului pentru care a fost construit FOTO Hepta

Consiliul General al Municipiului București urma să supună la vot în ședința de luni, 27 decembrie, un proiect care vizează alocarea a 12 milioane de lei pentru dotarea spitalului modular pentru bolnavii de COVID din Pipera.

UPDATE 12.55 Consilierii generali ai PSD au anunțat că nu participă la ședința extraordinară convocată de primarul Nicușor. Proiectul vizând alocarea a aproximativ 2,4 milioane de euro pentru dotarea spitalului modular din Pipera a fost retras de pe ordinea de zi în condițiile în care reprezentanții USR în forul legislativ local au anunțat că nu-l susțin.

Știrea inițială:

Potrivit proiectului inițiat chiar de către edilul-șef Nicușor Dan și postat pe pagina de internet a Primăriei București, fondurile ar urma să fie folosite pentru dotarea spitalului-fantomă conceput și ridicat de fostul primar Gabriela Firea.

Banii ar urma să fie cheltuiți pentru instalația de oxigen, pentru instalația de detecție a oxigenului, pentru "instalația apelare soră medicală", pentru "instalația detecție și avertizare incendiu", instalația electrică, instalația de încălzire cu panouri radiante, consultanță și manoperă.

Potrivit surselor din primărie, proiectul ar fi fost inițiat de Nicușor Dan la solicitarea informală a lui Raed Arafat și a Grupului de Comunicare Strategică. Scopul ar fi pregătirea, pe hârtie, pentru valul 5 al pandemiei de COVID.

Consilierii USR au anunțat deja că vor vota împotriva proiectului. PNL este de așteptat să voteze pentru, singura necunoscută fiind direcția care va fi adoptată de PSD în ședința online a consiliului general, programată începând cu ora 12.00.

Proiectul Primăriei București este desființat de Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației "Dăruiește Viață":

"Dăruiește Viață a construit cu 2,2 milioane euro întregul spital modular de la Elias, care funcționează perfect din august 2020. La Pipera, într-un loc total inadecvat funcționării unui spital, se dorește cheltuirea a 2,4 milioane de euro doar pentru instalația de oxigen.

Dacă statul român și Consiliul General al PMB dorește să se pregătească pentru valul 5 este foarte bine, dar nu așa, nu aruncând banii pe geam.

Întăriți capacitatea spitalelor din București, verificați și faceți mentenanța instalațiilor existente și extindenți instalațiile de oxigen în aceste spitale. Spitalele existente au nevoie de investitii, nu aruncați banii.

Pipera nu e o soluție, oricât încearcă ASSMB (n.r. - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București) (care, apropo, e fix același de acum 2 ani, deși speram că va fi reformat), să învârtă niște bani.

După părerea mea această inițiativă e fie o mare prostie, fie o mare țeapă. Sper doar ca cei care ne reprezintă in CGPMB să nu se lase duși de nas", scrie Oana Gheorghiu, într-o postare pe Facebook.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#spital pipera, #fonduri spital modular, #Oana Gheorghiu, #proiect spital nicusor dan, #valul 5 covid , #stiri Nicusor Dan