Se redeschide spitalul de campanie pentru cazurile COVID construit pe un stadion în Timișoara

Joi, 21 Iulie 2022, ora 11:08 1727 citiri
În mai 2020, un spital militar de campanie a fost construit pe stadionul CFR din Timișoara

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu (PSD), a solicitat redeschiderea Spitalul modular de campanie pentru cazurile de Covid de pe Stadionul CFR din Timişoara, din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri din ultimele zile.

"Numărul zilnic de cazuri pozitive de Covid-19 în Timiş este de zece ori mai mare faţă de acum o lun= (300 faţă de 30). Am solicitat Spitalului Militar să redeschidă unitatea medicală modulară de la Stadionul CFR începând cu 01 august, iar celorlalte spitale să operaţionalizeze paturile Covid-19. Situaţia nu este critică, însă am început să primim cazuri din alte judeţe, iar paza bună trece primejdia rea", a transmis Mihai Ritivoiu.

În mai 2020, Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, a amenajat pe terenul de fotbal din Timişoara un spital militar de campanie pentru a trata cazurile uşoare şi medii de îmbolnăviri cu Covid-19, pentru judeţul Timiş şi zona de vest. Spitalul a avut și rolul de a decongestiona alte unităţi medicale din zona de vest. Unitatea mobilă a fost prevăzută şi cu o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare şi triaj pentru cazurile asimptomatice.

Miercuri, 20 iulie, la nivelul întregii țări au fost înregistrate 6.779 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 879 mai puține față de ziua anterioară.

În Timiş, potrivit celei mai recente raportari, au fost depistate 305 cazuri noi de îmbolnăviri cu COVID-19. Rata de infectare, în Timiş este 2,06. Sunt 54 de pacienţi internaţi în spitale, dintre care 12 sunt în secţiile ATI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Maramu1976
Maramu1976
rank 1
Cu încălzirea pentru la iarnă....