Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași UPDATE

Vineri, 03 Iunie 2022, ora 09:16
4500 citiri
Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași UPDATE
Un incendiu a izbucnit și anul trecut la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași FOTO ziaruldeiasi.ro / ARHIVĂ

Un incendiu a izbucnit vineri, 3 iunie, la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași.

UPDATE 11.20 Conducerea unității medicale a revenit cu detalii. Managerul Spitalului de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, Alina Belu, a explicat că fumul care a fost semnalat vineri dimineaţă în imobil a venit dintr-o zonă care face legătura între două corpuri ale spitalului şi a afectat parterul clădirii, acolo unde se fac internările de zi, dar şi etajele I, II şi III.

Potrivit sursei citate, în acea zonă se fac lucrări de reabilitare şi modernizare a clădirii.

"A fost pe zona de mijloc a spitalului, zonă intermediară între două tronsoane. Probabil că există o comunicare de jos în sus, pe acele tronsoane tehnice, de unde a venit acest fum-funingine către partea medicală. Constructorul trebuie să ne comunice ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat. Incidentul a fost cam 10 minute: un fum intens, funingine, după aceea s-a ventilat, s-a oprit totul, dezinfectăm şi vom asigura urgenţele în continuare", a declarat Alina Belu, conform Agerpres.

Ea a arătat că în zona funcţională a spitalului nu există avarii.

"Pe zona predată nouă, aflată în funcţionalitate totală, nu există niciun incendiu. Nu avem flacără deschisă în spital, nu avem intoxicaţii. Pacienţii care aveau cazare în saloanele din apropierea zonei de degajare de fum şi funingine au fost evacuaţi către capătul tronsonului, s-a ventilat imediat, se spală funinginea pentru a fi în parametri maximi", a spus Alina Belu.

UPDATE 09.40 Un reprezentant al spitalului a declarat că incendiul a izbucnit în zona în construcție, unde nu sunt pacienți internați. Fumul a ajuns în zona funcțională a spitalului, astfel că pacienții au fost evacuați, mai exact 50 de copii și 150 de adulți. În momentul actual personalul va curăța cenușa depusă, apoi unitatea medicală poate funcționa în parametri normali.

UPDATE 09.33 Conducerea spitalului susține că situația este sub control și că degajările au fost provocate de dezafectarea unui crematoriu vechi folosit în urmă cu mulți ani la distrugerea deșeurilor medicale. Prin sistemul de ventilație, fumul a ajuns la etajul unu al spitalului.

Mai mulți pacienți s-au speriat și au ieșit din clădire atunci când au simțit fum și au ajuns echipajele ISU.

În urmă cu puțin timp a fost făcut un apel la 112 pentru a solicita intervenția pompierilor. Incendiul ar fi izbucnit la etajul 1 și se manifestă cu degajări mari de fum. Mai multe autospeciale ISU au pornit spre fața locului.

Spitalul pentru copii Sfânta Maria este în proces de reabilitare. Nu a mai fost reabilitat din anii '70, de când a fost înființat, fiind probleme la instalațiile care sunt foarte vechi și trebuie înlocuite.

Un incident s-a petrecut și în urmă cu un an, pe 22 iunie, seara, tot la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași. Flăcările au izbucnit dintr-un salon. Au fost evacuați toți pacienții. Pompierii au scos afară din spital 30 de persoane - 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători. Nicio persoană nu a fost rănită.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice pe un aerodrom militar din Crimeea unde rușii au staționate elicoptere de atac VIDEO
Explozii puternice și un incendiu au avut loc miercuri dimineață, 17 aprilie, în orașul Djankoi din peninsula Crimeea anexată de ruși, relatează Kiev Independent. Potrivit unor canale...
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Incendiu puternic în capitala Danemarcei. O clădire emblematică a fost cuprinsă de flăcări uriașe VIDEO
Un incendiu puternic a izbucnit marți, 16 aprilie, în centrul vechi din Copenhaga, capitala Danemarcei, relatează BBC. Incendiul a izbucnit în clădirea-muzeu a Bursei, una dintre cele mai...
#Spital Copii Sfanta Maria Iasi, #incendiu , #eveniment