Descoperire neașteptată privind spiritualitatea oamenilor: Ajută sau nu ființele umane să trăiască mai mult și sănătos VIDEO

Vineri, 19 August 2022, ora 02:35
5848 citiri
Descoperire neașteptată privind spiritualitatea oamenilor: Ajută sau nu ființele umane să trăiască mai mult și sănătos VIDEO
Spiritualitatea ajută oameni să trăiască mai mult FOTO: SciTech daily

Cel mai reprezentativ studiu privind legătura dintre spiritualitate, sănătate și longevitate a fost realizat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină Harvard din Statele Unite. Experții au descoperit că spiritualitatea ajută la menținerea unei vieți sănătoase, cât și la mărirea duratei de viață a oamenilor.

Medicii, care au realizat studiul publicat în revista Journal of the American Medical Association pe 12 iulie 2022, susțin că spiritualitatea ar trebuie încorporată în îngrijirea pacienților cu boli severe, dar și pentru sănătatea generală a oamenilor, potrivit Sci Tech Daily.

”Acest studiu reprezintă cea mai riguroasă și cuprinzătoare analiză sistematică a literaturii moderne de specialitate, în ceea ce privește sănătatea și spiritualitatea de până în prezent.

Descoperirile noastre indică faptul că atenția acordată spiritualității în bolile grave și în sănătate ar trebuie să fie o parte vitală a viitoarei îngrijiri centrate pe persoană, iar rezultatele ar trebui să stimuleze mai multe discuții naționale și progrese asupra modului în care spiritualitatea poate fi încorporată în acest tip de asistență sensibilă”, a spus Tracy Balboni de la Harvard Medical School, medic și autorul principal al studiului.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

”Spiritualitatea este importantă pentru mulți pacienți, atunci când se gândesc la sănătatea lor. Concentrarea pe spiritualitate în îngrijirea sănătății înseamnă îngrijirea întregii persoane, nu doar a bolii sale”, a explicat profesorul Tyler VanderWeele de la Harvard.

Spiritualitatea este definită ca ”modul în care oamenii caută sensul final, scopul, conexiunea, valoarea sau transcendența”. Aceasta ar putea implica religia organizată, dar include și mijloace de descoperire a sensului final al vieții, prin legături cu familia, comunitatea sau natura.

Deficitul unei vitamine din corp pune în pericol inima și creierul: Cum poți rezolva problema VIDEO

Cercetătorii de la Harvard au evaluat datele despre spiritualitate în bolile severe și sănătate în studiile publicate între 2000 și 2022. Ei au remarcat că, pentru oamenii sănătoși, participarea la comunitatea spirituală este asociată cu o viață mai sănătoasă, inclusiv cu o longevitate mai mare, mai puțină depresie și o micșorare semnificativă a dorinței de sinucidere și a consumului de substanțe nocive.

De asemenea, pentru mulți pacienți, spiritualitatea este importantă și influențează rezultatele cheie ale bolii, cum ar fi calitatea vieții și a deciziilor de îngrijire medicală.

Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Poate părea o corvoadă doar când stai să te gândești cum să faci curățenia, dar, în realitate, odată ce ai intrat în priză și începi să faci ordine în casă pentru a sărbători...
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn?...
#spiritualitate, #longevitate, #Spirit, #religie, #sanatate, #durata vietii, #longevitate oameni studiu, #ingrijire sanatate organism , #stiri sanatate
Comentarii