Statele Unite au anticipat mișcările lui Putin: Un spion ”cârtiță” este posibil infiltrat la Kremlin

Joi, 31 Martie 2022, ora 14:17
23674 citiri
Statele Unite au anticipat mișcările lui Putin: Un spion ”cârtiță” este posibil infiltrat la Kremlin
Putin a numit mulți foști agenți KGB în posturi cheie în Rusia FOTO / ABC

Încă din săptămânile premergătoare invaziei Rusiei din Ucraina, în 24 februarie 2022, înalți oficiali americani au avertizat că un atac al Moscovei este iminent.

Statele Unite au anticipat aproape fiecare mișcare a lui Putin, iar un expert de la Harvard Kennedy School susține că Washington-ul este posibil să aibă un spion ”cârtiță” infiltrat la Kremlin.

Înainte de începerea războiului din Ucraina, jurnaliștii l-au întrebat pe președintele SUA, Joe Biden, de ce este atât de convins că omologul său Vladimir Putin a decis să invadeze țara vecină. Răspunsul liderului de la Casa Albă a fost unul tranșant: ”Avem o capacitate semnificativă a Serviciilor de Informații”, potrivit ABC.

Biden a susținut, de asemenea, că știe exact ce avea în pregătire Putin, până la anumite date specifice. Asta ar fi ca și cum Serviciile de Informații americane i-ar fi ”accesat” mintea unui lider străin renumit, pentru a-i afla secretele.

Calder Walton, istoric și expert în domeniul Serviciilor de Informații la Harvard Kennedy School, a detaliat lucruri aflate din interiorul Kremlinului, legate chiar de Putin. ”Se spune că el folosește foarte, foarte rar e-mail-ul, iar apelurile sale telefonice sunt utilizate foarte selectiv”.

În calitate de fost spion KGB, Vladimir Putin cunoaște perfect importanța Serviciilor de Informații și a minimalizării capacității inamicilor săi, reali sau percepuți, de a-ți cunoaște planurile. Se pare că liderul de la Kremlin se bazează în continuare pe tacticile pe care le-a învățat și exersat ca agent KGB, între 1975 și 1991.

Cum poate fi învins Putin. Metodă infailibilă care salvează și planeta

Este posibilă o lovitură de stat contra lui Putin dirijată de Serviciile de Informații ruse?

”Viziunea lui asupra lumii este dominată de cariera sa anterioară de ofițer KBG și este sinonimă cu paranoia. Așadar el este cu adevărat un teoretician al conspirației și paranoic”, a spus Walton.

Statele Unite ar fi știut de planurile de invazie a Ucrainei cu mult timp înainte, ”exploatând o serie de surse” din Rusia. ”Aș fi convins să spun că nu este o singură sursă, ci probabil o combinație: potențial de surse umane, oameni apropiați lui Putin… tehnica veche a meseriei, a spionajului, a recrutării de spioni”, a explicat expertul de la Universitatea Harvard din Statele Unite.

Putin și Șoigu sunt în ascunzători departe de Moscova: Buncărele secrete în care s-ar izola de lume VIDEO

Dar există și alte tehnici moderne în setul de instrumente actual al Serviciilor de Informații americane. Acestea includ ”colectarea de informații tehnice”, care se bazează adesea pe imagini din satelit și ”informații din surse deschise””.

Deși ”există o istorie a loviturilor de stat din Rusia și, mai important, loviturile de stat eșuate au implicat întotdeauna Serviciile de Informații sovietice”, a spus Walton. ”KBG-ul a jucat un rol esențial într-o lovitură de stat eșuată din 1991, când s-a încercat înlăturarea de la putere a lui Gorbaciov, dar și la căderea lui Hrușciov”.

Cu toate astea, expertul american consideră că Putin conduce cu o mână fermă Serviciile de Informații din Rusia, ceea ce înseamnă că în prezent, o lovitură de stat la Moscova împotriva sa ar fi dificilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Putin, corigent la filosofie. Ideile unui mare gânditor german sunt interpretate de dictatorul rus după propriile sale interese
Cancelarul german Olaf Scholz i-a interzis lui Vladimir Putin să se refere la filozoful Immanuel Kant, deoarece războiul agresiv al Rusiei contrazice complet principiile fundamentale ale...
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Avertismentul despre Putin care dă fiori: „Este impredictibil, ar putea utiliza arma nucleară”
Iulia Navalnaia, văduva defunctului disident rus Aleksei Navalnîi, a avertizat asupra caracterului impredictibil al preşedintelui rus Vladimir Putin. Aceasta nu exclude că Putin ar putea să...
#spionaj SUA, #spioni americani, #spioni rusi SUA, #Vladimir Putin, #servicii informatii, #servicii secrete SUA, #KGB , #Statele Unite