”Cârtița” din guvernul Ucrainei, care a fost descoperită în urma interogării ”nașului lui Putin”, furniza informații rușilor

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 08:33 19429 citiri
Viktor Medvedciuk, nașul lui Putin FOTO Twitter

Șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk, a spus că interogatoriile cu politicianul ucrainean Viktor Medvedciuk, cunoscut ca ”nașul lui Putin”, au ajutat la descoperirea a numeroase rețele de informații, precum și la demascarea unei „cârtițe” în Guvernul Ucrainei.

Potrivit lui Maliuk, SBU a reușit să expună rețeaua de agenți a așa-numitului „Profesor”, care a funcționat în regiunile Odesa și Ivano-Frankov. Agenții acestei rețele au colectat date și le-au transferat în Federația Rusă.

„În plus, putem aminti și deținerea unei „cârtițe” – un oficial al Cabinetului de Miniștri, șeful unui departament, care a transmis informații, în special informații secrete, inamicului”, a spus Vasil Maliuk.

Potrivit șefului SBU, instanța a condamnat deja această persoană la 12 ani de închisoare.

Membrii rețelei au fost angajați nu numai în colectarea de date în beneficiul Rusiei, ci și în organizarea cvasi-republicilor „DPR” și „LPR”. De asemenea, a fost posibil să se prevină instalarea dispozitivelor de ascultare în Rada Supremă (parlamentul ucrainean).

Zelenski a explicat de ce Kremlinul l-a schimbat pe Medvedciuk. În mai, Moscova nu a vrut să schimbe un politician pro-rus cu un ofițer ucrainean. Schimbarea de opinii arată încă o dată diferențele dintre cuvintele și acțiunile rușilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News