O singură pagină dintr-un volum de benzi desenate s-a vândut cu 3,36 de milioane de dolari. Care este motivul interesului uriaș

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 08:402445 citiri
O singură pagină dintr-un volum de benzi desenate s-a vândut cu 3,36 de milioane de dolari. Care este motivul interesului uriaș
Pagina din „Spider-Man” care a spulberat recordul pentru cea mai scumpă tranzacție din istorie legată de benzi desenate FOTO Heritage Auctions

O pagină dintr-un volum „Spider-Man” din 1984 a fost vândută joi la o licitaţie din Dallas pentru suma record de 3,36 de milioane de dolari, potrivit Associated Press.

Pagina cu numărul 25 din „Secret Wars No. 8” a Marvel Comics cu grafica lui Mike Zeck îl prezintă pentru prima dată pe Spider-Man în costum negru. Acest costum a dus la apariţia personajului Venom.

Licitaţia, care a pornit de la 330.000 de dolari, a avut loc în debutul evenimentului de patru zile din Dallas al Heritage Auctions dedicat benzilor desenate.

Recordul anterior pentru o pagină de interior a unui volum american de benzi desenate a fost de 657.250 de dolari pentru grafica dintr-o ediţie „The Incredible Hulk” din 1974, în care apare primul indiciu legat de personajul Wolverine.

Tot joi, una dintre copiile volumului de debut „Superman”, „Action Comics No. 1”, a fost vândută pentru 3,18 milioane de dolari, devenind una dintre cele mai scumpe astfel de volume licitate vreodată.

Identitatea cumpărătorilor nu a fost dezvăluită.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News