Cum poți să trăiești mai mulți ani: Descoperire neașteptată în zona verde din orașe

Duminica, 22 Mai 2022, ora 15:45
7295 citiri
Cum poți să trăiești mai mulți ani: Descoperire neașteptată în zona verde din orașe
Zonele verzi din orase ajută oamenii să trăiască mai mult FOTO: Phys

Un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Boston din Statele Unite, care a fost publicat pe 10 mai 2022, a descoperit un lucru neașteptat legat de creșterea speranței de viață a oamenilor. Astfel, experții au constatat că prezența zonelor verzi din orașe poate reduce mortalitatea din toate cauzele.

Analiza efectuată a observat că puteau fi reduse 34.000-38.000 de decese dacă proporția vegetației verde ar fi crescut în zonele metropolitane din Statele Unite, potrivit News Medical.

Practic, cercetătorii au constatat că oamenii pot trăi mai mult dacă locuiesc în zonele cu mai multă verdeață, deoarece aceasta are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și mintale.

Creșterea vegetației din zonele urbane din Statele Unite poate reduce substanțial mortalitatea din toate cauzele, se arată în noul studiu apărut în revista Frontiers in Public Health.

Boala ce pune în pericol lumea: Parazitul descoperit poate infecta miliarde de oameni de pe tot globul

Studiul, care a fost efectuat la nivel național, în Statele Unite, a dezvăluit faptul că creșterea zonelor cu vegetație verde din aglomerațiile urbane mari, metropolitane, ar fi putut preveni între 34.000 și 38.000 de decese, pe baza datelor prelucrate, din 2000-2019.

Analiza arată, de asemenea, că verdeața generală a crescut în zonele metropolitane din SUA în ultimii 20 de ani, cu 3% între 2000 și 2010 și cu 11% între 2010 și 2019.

Studiul se bazează pe cercetări bine stabilite privind beneficiile pentru sănătate ale ecologiei, oferind o valoare cantitativă a impactului potențial al inițiativelor de ecologizare asupra mortalității.

Cum să trăiești mai mult cu 10 ani: Descoperire importantă privind longevitatea oamenilor

Experții au spus că locuirea în zonele mai verzi ale orașelor și a altor regiuni, are un impact pozitiv asupra sănătății fizice și mintale a oamenilor. Factorii de decizie și specialiștii urbani în planificare pot folosi aceste informații pentru a sprijini planurile locale privind combaterea schimbărilor climatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Zeci de turiști, amendați după ce au intrat cu ATV-uri în pădurile din Brașov. La cât se ridică sancțiunile
Inspectoratul de Jandarmi Braşov a amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#speranta viata, #longevitate, #vegetatie, #orase verzi, #verdeata, #zone verzi, #padure, #arbori, #copaci , #stiri sanatate