Eugen Tomac: „Singura instituţie care ţine România în afara frontierelor UE este Consiliul Uniunii Europene”

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 11:06 2147 citiri
Liderul PMP Eugen Tomac FOTO Hepta

Liderul PMP Eugen Tomac a transmis joi, 10 noiembrie, că Consiliul Uniunii Europene trebuie să înceteze blocarea României, fiind singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene.

”Este inacceptabil, ca din calcule politice interne, să fie blocat un proces european firesc”, mai spune liderul PMP în intervenţia sa în Parlamentul European.

”Singura instituţie care de ani buni ţine România în afara frontierelor Uniunii Europene este Consiliul Uniunii Europene. Este inacceptabil ca, din calcule politice interne, să fie blocat un proces european firesc, prevăzut în tratat!”, a transmis liderul PMP.

Eugen Tomac susține că ”guvernele şi ţările membre au dreptul să emită obiecţii faţă de politicile UE, dar nu au dreptul să interpreteze regulile în funcţie de interesele înguste ale fiecărui stat”.

Liderul PMP crede că Uniunea Europeană s-a dezvoltat pentru că a avut curaj şi viziune şi a răspuns la toate crizele prin care a trecut aplicând două măsuri: extindere şi mai multă integrare. ”Aşa trebuie să acţionăm şi acum, prin mai multă integrare şi evident extindere la est de Prut!”, mai afirmă preşedintele PMP.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News