Europarlamentarul care anunță un pas important pentru intrarea României în Schengen. „Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni”

Miercuri, 21 Septembrie 2022, ora 10:19
3715 citiri
Europarlamentarul care anunță un pas important pentru intrarea României în Schengen. „Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni”
România încă așteaptă să intre în Spațiul Schengen FOTO Pixabay

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat miercuri, 21 septembrie, pe rețelele sociale că în luna decembrie ar putea fi dat un vor privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Eurodeputatul spune că a obținut sprijinul unui număr important de europarlamentari și că urmează ca instituțiile europene să prezinte un calendar de aderare la Schengen.

„Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni pentru a chema în plenul Parlamentului European reprezentanții Consiliului UE și Comisiei Europene la o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Conform demersului, cele două instituții trebuie să prezinte urgent un calendar de aderare la Schengen și, totodată, să precizeze dacă în luna decembrie, conform solicitării făcute de semnatari, va fi supusă la vot extinderea spațiului european de liberă circulație.

Peste 50 de eurodeputați din toate grupurile politice pro-europene au susținut acest demers important pentru țara noastră, astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European.

Prin această inițiativă, Parlamentul European demonstrează încă o dată faptul că este instituția europeană care a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei, din delegația română, precum și celor din alte state membre, din toate grupurile politice, pentru sprijinul oferit. Am demonstrat că pentru interesul României și principiile europene reușim să fim uniți”, a transmis europarlamentarul Victor Negrescu.

Aderarea la Spațiul Schengen ar însemna pentru cetățenii români mai puțin timp petrecut la trecerea frontierelor, dar ar aduce țării noastre și multiple avantaje economice.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a vorbit, într-un interviu pentru Ziare.com, despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Eurodeputatul susține accelerarea procesului și chiar a demarat o campanie de strângere de semnături pentru intrarea României în Spațiul Schengen.

„Campania #RomâniiMerităÎnSchengen este continuarea inițiativei #RomâniaCereSchengen, susținută de peste 50.000 de români, prin care am solicitat aderarea României la spațiul Schengen și am obținut o rezoluție de sprijin din partea Parlamentului European în acest sens, în anul 2015. Noua campanie constă în contactarea tuturor decidenților europeni, în mod special de la nivelul statelor membre, care pot influența decizia și colectarea mesajelor românilor de sprijinire a acestui deziderat.

Mai mulți oficiali europeni au trimis deja răspunsuri de sprijin printre care cel mai relevant este cel al Ministrului Afacerilor Interne din Cehia, țară care deține președinția Consiliului UE, care a introdus aderarea țării noastre ca prioritate a președinției lor și ca urmare a demersului efectuat. În ceea ce privește mesajele, avem deja aproape 4.000 de mesaje la nivelul județului Alba și urmează să continuăm acest demers și în alte județe din țară”, a declarat Victor Negrescu pentru Ziare.com.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#spatiul Schengen Romania, #Spatiul Schengen, #Victor Negrescu , #stiri Victor Negrescu