Un fizician susține existența unei anomalii: Călătoria interstelară fără nave spațiale

Joi, 02 Iunie 2022, ora 01:19
9825 citiri
Un fizician susține existența unei anomalii: Călătoria interstelară fără nave spațiale
Călătoria interstelară ar fi posibilă fără nave spațiale, susține un fizician FOTO: Science Alert

Un fizician și astronom de la Universitatea Houston, care a publicat o lucrare în revista International Journal of Astrobiology, susține existența unei anomalii, aceea că ar putea fi posibilă călătoria interstelară chiar și fără nave spațiale.

Autoarea Irina Romanovskaia consideră că civilizațiile extraterestre (ETC) ar putea călători dintr-un sistem stelar într-altul, folosind planete care plutesc liber, cunoscute sub numele de planete interstelare sau orfane, potrivit Science Alert.

”Propun ca civilizațiile extraterestre să utilizeze planetele care plutesc liber ca transport interstelar pentru a ajunge, a explora și a coloniza sistemele planetare”, spune fizicianul de la Houston.

Este posibil ca planetele orfane, fie din Calea Lactee, fie din celelalte sute de miliarde de galaxii din univers, să-și poarte propria viață cu ele în oceanele subterane ținute calde prin descompunerea radiogenă.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Apoi, dacă ele întâlnesc o stea și devin legați gravitațional, acea viață a folosit efectiv o planetă orfană pentru a ajunge într-un loc mai ospitalier. Așadar, de ce nu ar putea o civilizație să imite acest lucru?

”Planetele care plutesc liber pot oferi gravitație constantă la suprafață, cantități mari de spațiu și resurse. Acestea au oceane la suprafață și în subteran și pot furniza apă ca resursă consumabilă și protecție împotriva radiațiilor spațiale”, explică Romanovskaia.

Dezvăluire de senzație a Armatei SUA, imagini în premieră: Trei OZN-uri filmate de un elicopter militar VIDEO

O civilizație avansată ar putea, de asemenea, să construiască planeta pentru a avea un avantaj și mai mare, prin direcționarea acesteia și dezvoltarea surselor de energie. Fizicianul sugerează că, dacă noi pământenii suntem pe punctul de a folosi fuziunea controlată, atunci civilizațiile avansate extraterestre ar putea deja să o utilizeze, ceea ce ar duce la schimbarea unei planete interstelare în ceva care ar putea susține viața.

Omenirea se află în primele etape de a ne putea proteja de impacturile catastrofale ale asteroizilor și meteoriților proveniți din spațiu, așa că să te gândești la folosirea planetelor interstelare (orfane) pentru a menține omenirea în viață pare mai degrabă un scenariu SF al unui fizician, decât unul realist.

Descoperirea oamenilor de știință: Cât de mare e poluarea în galaxii. „Ajută la oprirea formării de stele în galaxii”
Descoperirea oamenilor de știință: Cât de mare e poluarea în galaxii. „Ajută la oprirea formării de stele în galaxii”
Oamenii de ştiinţă au creat prima hartă de înaltă rezoluţie a unei explozii galactice de dimensiuni gigantice, care oferă informaţii despre modul în care spaţiul dintre galaxii este...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#spatiu, #extraterestrii, #planete, #calatorii spatiale, #planete orfane, #fizician, #teorii fizica, #nave spatiale , #fenomen