Temperaturi record într-o țară europeană cu foarte mulți români. Este cel mai timpuriu val de caniculă din istorie VIDEO

Marti, 14 Iunie 2022, ora 09:54 2352 citiri
În Madrid a fost cod roșu de caniculă FOTO Pixabay

Spaniolii se confruntă cu cel mai timpuriu val de căldură din istorie, arată Știrile TVR. Potrivit sursei citate, în sudul țării, s-au înregistrat 43 de grade, iar meteorologii au emis cod roșu de caniculă în mai multe provincii. Doar mâine, temperaturile se vor mai domoli, iar de joi intră în vigoare noi alerte.

În Sevilla, s-au înregistrat la orele amiezii 43 de grade, o temperatura neobișnuită pentru luna iunie. Spaniolii au făcut față cu greu valului de căldură africană.

În Madrid a fost cod roșu de caniculă. Printre cei mai afectați au fost muncitorii în construcții, iar unele evenimente în aer liber au fost suspendate.

Medicii le recomandă în special vârstnicilor să evite plimbările în aer liber. 12 provincii sunt sub avertizare de caniculă până miercuri, însă meteorologii spun că temperaturile vor continuă să urce. A crescut și nivelul de alertă pentru incendii și sunt interzise grătarele în aer liber sau aruncarea mucurilor de țigară pe jos.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com