Țara europeană care introduce curse gratuite cu trenul, pe fondul creșterii prețurilor la energie și combustibil

Joi, 14 Iulie 2022, ora 23:30 3151 citiri
Spania va face unele curse scurte și medii cu trenul gratuite FOTO Renfe

Prețurile transportului public pentru serviciile de stat din Spania au fost deja reduse la jumătate, ca răspuns la creșterea rapidă a ratelor de energie și inflație. Acum, guvernul a anunțat reduceri suplimentare de 100%.

Începând cu luna septembrie, pasagerii vor putea călători gratis cu diferite trenuri operate de rețeaua publică de trenuri Renfe, potrivit CNN.

Prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez a anunțat că biletele cu mai multe călătorii pentru trenurile operate de serviciile publice ale rețelei Cercanías, Rodalies și Media Distance (echivalent cu călătoriile locale și pe distanță medie) vor fi gratuite de la 1 septembrie până la sfârșitul anului.

Măsura exclude biletele pentru o singură călătorie sau călătoriile pe distanțe lungi, potrivit postului public TVE. Biletele cu mai multe călătorii includ minimum 10 călătorii dus-întors.

Economisirea banilor și protecția mediului

„Această măsură încurajează la maximum utilizarea acestui tip de transport public colectiv pentru a garanta naveta zilnică necesară cu un mijloc de transport sigur, fiabil, confortabil, economic și durabil, pe fondul circumstanțelor extraordinare ale creșterii constante a prețurilor la energie și combustibil”, a declarat Ministerul Spaniol al Transporturilor într-un comunicat.

Schema Renfe a fost anunțată la scurt timp după ce guvernul spaniol s-a angajat să reducă cu 50% taxele de transport public de stat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii