Mai multe colete suspecte au fost primite de instituții stratagice din Spania. Și biroul premierului Snachez a primit unul

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 23:47
1930 citiri
Mai multe colete suspecte au fost primite de instituții stratagice din Spania. Și biroul premierului Snachez a primit unul
Premieru spaniol Petro Sanchez/ FOTO: lamoncloa.gob.es

De câteva zile, mai multe pachte suspecte au sosit pe adresa unor insituții importante din Spania.

La baza aeriană militară spaniolă Torrejon de Ardoz de unde au fost trimise ajutoare Ucrainei în ultimele luni, a fost descoperit un nou pachet suspect, probabil cu o bombă în interior, relatează publicația EL ESPAÑOL, citând surse din poliție. Acesta este deja al patrulea colet cu astfel de caracteristici în două zile, primul a fost o scrisoare către ambasadorul ucrainean la Madrid, care a explodat la deschidere.

Poliția națională spaniolă a înconjurat teritoriul bazei. Ministerul Apărării al Spaniei a declarat că nu au fost victime.

Pachetul la Centrul de Sateliți al bazei aeriene Torrejón de Ardoz a fost descoperit dimineața între orele 3:00 și 4:00. Sistemele de securitate de la Baza Aeriană Torrejon de Ardos au determinat în urma analizei cu raze X că pachetul ar fi putut conține un anumit mecanism.

Și biroul premierului spaniol Pedro Sanchez a primit pe 24 noiembrie o scrisoare care conţinea un dispozitiv exploziv, informează Politico. Potrivit Ministerului spaniol de Interne, 4 astfel de plicuri care conţin „material pirotehnic” au fost trimise, dintre care unul a explodat miercuri la ambasada Ucrainei din Madrid, rănind un angajat.

Scrisoarea cu dispozitiv exploziv adresată premierului Sanchez a fost livrată prin poștă și este „similară prin caracteristici și conținut cu cele primite de Ambasada Ucrainei la Madrid, de compania Instalaza din Zaragoza și de Baza Aeriană Torrejón.” Compania spaniolă de armament Instalaza, care produce lansatoarele de grenade pe care Spania le-a furnizat Ucrainei, a primit miercuri o scrisoare cu dispozitiv exploziv, care a fost detonată de poliție.

Ministerul de Interne a declarat că a ordonat „Poliției Naționale și Gărzii Civile să ia măsuri extreme pentru protejarea administrațiilor publice și a clădirilor, în special în ceea ce privește controalele livrărilor prin poștă”.

O a șasea bombă ascunsă într-un colet a fost trimisă și pe adresa Ambasadei SUA din Madrid, după cele înregistrate la biroul lui Pedro Sanchez, la o unitate militară, la directorul unei fabrici de armament care livrează în Ucraina, la Ministerul Apărării și la Ambasada Ucrainei, anunță El Pais. Autoritățile spaniole îl caută pe cel care a trimis coletele cu explozibil.

Șeful Departamentului de Securitate aflat în subordinea Ministerului de Interne, Rafael Perez, a declarat, într-o conferință de presă, că toate cele șase pachete au fost expediate de pe teritoriul Spaniei. Dintre acestea, doar unul a explodat, cel de la Ambasada Ucrainei la Madrid, și care l-a rănit ușor pe unul dintre angajați. Celelalte au fost detonate de geniștii Poliției spaniole. Șeful Securității spaniole a mai spus că, după toate aparențele, pachetele ar avea un singur expeditor. Parchetul General ar fi deschis o anchetă pentru terorism în acest caz, scrie El Pais, dar autoritățile nu doresc să dea detalii suplimentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian, discurs în Statele Unite: "Opiniile noastre pot fi divergente cu privire la ceea ce se întâmplă în regiune"
Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a făcut apel la reţinere în Orientul Mijlociu, luni, în timpul discuţiilor de la Washington, în contextul în care tensiunile dintre Iran şi Israel...
#Spania, #colete supecte, #scrisori bomba, #dispozitive explozive, #baza aeriana, #premier, #Pedro Sanchez , #stiri externe
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"...biroul premierului Snachez..."