O femeie care obișnuia să cerșească de mâncare a câștigat un premiu fabulos la loterie. "N-am plâns niciodată de bucurie până acum"

Miercuri, 10 August 2022, ora 23:12 11815 citiri
Mari Angeles Torregrosa, proprietara magazinului care a vandut biletul norocos FOTO El Pais

Era doar o zi normală pentru Mercedes când a aflat că a câștigat jackpot-ul de 1,27 milioane de euro la loterie. Începând cu ora 9 dimineața în fiecare zi, stătea la un colț de stradă în Alicante și cerșea bani, haine și mâncare.

Când a terminat în acea zi, Mercedes s-a îndreptat spre magazinul de tutun de unde își cumpăra biletele de loterie în fiecare zi. „Cred că numerele de la televizor sunt aceleași cu cele de pe biletul meu”, i-a spus ea proprietarei magazinului, Mari Ángeles Torregrosa. Câteva zile mai târziu, cu premiul în bani în siguranță la bancă, Mercedes i-a spus lui Torregrosa: „Am plâns fără oprire... N-am plâns niciodată de bucurie până acum”.

Viața nu a fost ușoară pentru Mercedes. Torregrosa și soțul ei, Eugenio Agorreta, conduc magazinul situat lângă drumul principal care duce spre sud de Alicante. „Obișnuia să vină în fiecare zi timp de patru sau cinci ani să cerșească” pe trotuarul de lângă magazinul lor, a spus Agorreta. Patronii unui bar din apropiere, care îi aduceau ocazional hainele lor vechi, au descris-o ca fiind o femeie mică, cu părul negru, „foarte amabilă și politicoasă”. Torregrosa a spus că Mercedes continuă să vină în aceleași locuri în care obișnuia să cerșească, bucurându-se de felicitările celor care o cunosc. „Primul lucru pe care l-a făcut a fost să cumpere o pereche de pantofi ieftini pe care să îi poarte prin casă”, își amintește Torregrosa. „Ea a venit și mi i-a arătat, spunând >, în timp ce ne îmbrățișam”.

Norocoasa câștigătoare locuiește într-un cartier liniștit, muncitoresc, cuprins între vechea autostradă Madrid, șinele de tren și cimitirul municipal, potrivit El Pais. Casa ei este pe o alee care se termină la un zid cu o cale ferată pe cealaltă parte. Casele modeste sunt presărate cu antene satelit și au toate jaluzelele trase pentru a bloca căldura.

Vecinii o urmăresc pe Mercedes de când a câștigat la loterie și spun că continuă să meargă în aceleași locuri în care obișnuia să cerșească. „Se plângea de cât de rele erau lucrurile”, spune o femeie care îi dădea bani, „mai ales după pandemie..”

Când Torregrosa și soțul ei au fost anunțați că au vândut biletul câștigător, au așteptat a doua zi dimineața ca norocosul să intre în magazin. Agorreta a spus: „Am exclus-o pe Mercedes pentru că cerșea în locul ei obișnuit de lângă bancă”. Înainte de a se întoarce acasă, Mercedes a trecut să-și întrebe numerele și misterul a fost rezolvat. A fost primul câștigător de jackpot pentru magazinul lor, deși au vândut bilete care au câștigat premii mai mici.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News