Ce mare dezamăgire a trăit Spania în ziua în care a spulberat Costa Rica cu 7-0 la Campionatul Mondial

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 09:16
2798 citiri
Ce mare dezamăgire a trăit Spania în ziua în care a spulberat Costa Rica cu 7-0 la Campionatul Mondial
Spania a fost eliminată în sferturile Cupei Davis

Echipa Spaniei, fără vedetele Carlos Alcaraz şi Rafael Nadal, primii doi jucători ai lumii, s-a înclinat în sferturile de finală ale Cupei Davis, cu 0-2 în faţa Croaţiei, miercuri, la Malaga, în aceeași zi în care naționala de fotbal a ibericilor a început în forță Campionatul Mondial, 7-0 cu Costa Rica.

Alcaraz, numărul 1 mondial, nu a putut participa la competiţia masculină de tenis pe echipe din cauza unei accidentări, în timp ce Nadal (nr. 2) a preferat să dea curs altor angajamente în această perioadă.

În aceste condiţii, căpitanul Spaniei, Sergi Bruguera, a apelat la alţi doi jucători din Top 25 ATP, Pablo Carreno Busta (nr. 13) şi Roberto Bautista Agut (nr. 21), pentru partidele de simplu împotriva croaţilor Marin Cilic (nr. 17) şi Borna Coric (nr. 26).

În primul meci de la Malaga, Coric s-a impus cu 6-4, 7-6 (7/4) în faţa lui Bautista, după ce a fructificat a treia sa minge de meci în tiebreak-ul setului secund.

Marin Cilic a avut o misiune mai dificilă în duelul cu Pablo Carreno Busta, pe care l-a învins în trei seturi, 5-7, 6-3, 7-6 (7/5), după trei ore şi 15 minute de joc.

Meciul de dublu dintre perechile Nikola Mektic/Mate Pavic (Croaţia) - Pablo Carreno/Marcel Granollers (Spania), care nu mai avea nicio miză, nu s-a mai disputat, au anunţat organizatorii.

Întâlnirea dintre Spania şi Croaţia a fost întreruptă pentru scurt timp de pătrunderea pe terenul Palatul Sportului din oraşul andaluz a doi militanţi care s-au declarat membri ai organizaţiei "Futuro Vegetal" şi care au îndemnat la "adoptarea unui sistem agroalimentar pe bază de vegetale".

Croaţia, finalista ediţiei trecute a competiţiei, va înfrunta în penultimul act formaţia Australiei, care a dispus la rândul ei, cu 2-0, de Olanda, în prima întâlnire din sferturi, disputată marţi.

Joi sunt programate ultimele două sferturi de finală din cadrul actualei ediţii a Cupei Davis: Italia - SUA şi Germania - Canada.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
#Spania, #cupa davis, #sferturi, #Campionatul Mondial , #stiri tenis