Un deputat USR l-a denuntat la DNA pe un inspector angajat de Sorina Pintea la Agentia de Transplant

Joi, 04 Iulie 2019, ora 16:53 5075 citiri
Foto: captura video

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus miercuri un denunt la DNA - structura centrala, "pentru suspiciuni de comitere a doua fapte penale de catre numitul Victor Zota, inspector angajat de catre Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, la Agentia Nationala de Transplant, in 11 martie 2019".

"In fapt, am adus in atentia procurorilor DNA, spre analiza, doua documente care indica faptul ca Victor Zota, condamnat anterior intr-un dosar DIICOT de trafic cu ovocite, impreuna cu sotia sa, Turcu Rosana-Maria, ar fi comis doua fapte penale: conflict de interese si fals intelectual. Am atasat denuntului penal o factura din anul 2018, in valoare de 3.500 lei, platita de Victor Zota, in calitate de coordonator de program de transplant la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov catre PF-aul sotiei acesteia, Turcu Rosana Maria.

In baza acestei facturi, sotia lui Victor Zota ar fi prestat fictiv activitati de coordonare in domeniul transplantului in cateva spitale din Bucuresti. Conflictul de interese este limpede ca lumina zilei. Vom vedea insa care este opinia procurorilor DNA care nu s-au autosesizat pana astazi, desi am facut public acest document inca din luna martie a anului 2019!", a detaliat deputatul USR pe Facebook.

El a adaugat ca al doilea document incriminat se refera la un protocol semnat intre SRI, Autoritatea Aeronautica Civila si Agentia Nationala de Transplant.

"Victor Zota comite, din punctul meu de vedere, fals intelectual, semnand in numele Agentiei Nationale de Transplant, in calitate de coordonator program national de transplant, el neavand aceasta calitate in anul 2014. Urmeaza sa depun alte plangeri penale, in luna iulie, impotriva unui grup de indivizi care sugruma activitatea de transplant din Romania de peste 20 de ani.

Cel mai mare deficit in sistemul de sanatate este cel de caracter, pana ce sistemul de transplant nu va fi curatat de ceea ce numea fostul sef ANT 'mafia profesorilor', pacientii care au nevoie de un transplant functional vor fi batjocoriti la nesfarsit.

Atrag din nou atentia doamnei ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, faptul ca incalca legea, refuzand sa-mi puna la dispozitie ultimele doua rapoarte ale Corpului de Control ale Ministerului Sanatatii pe care le-am solicitat oficial inca din 20 martie 2019!", a mentionat Emanuel Ungureanu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News