Sorina Pintea scapa de arest. Fiu: Traiam simplu, ca orice familie de conditie medie. Avocat: Probele sunt obtinute nelegal, inclusiv flagrantul

Vineri, 06 Martie 2020, ora 14:50
22086 citiri
Sorina Pintea scapa de arest. Fiu: Traiam simplu, ca orice familie de conditie medie. Avocat: Probele sunt obtinute nelegal, inclusiv flagrantul
Foto: Ziare.com

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sanatatii, va fi cercetata sub control judiciar timp de 60 de zile, in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

Decizia este definitiva, iar Sorina Pintea va fi pusa in libertate chiar azi.

Confom avocatului fostului ministru, Viorel Mocanu, Pintea, care a fost prezenta dimineata in fata instantei, se afla acum la o unitate spitaliceasca, acesta fiind motivul pentru care nu a asistat la pronuntarea sentintei.

Procesul in care Sorina Pintea a contestat mandatul de arestare preventiva de 30 de zile emis de Tribunalul Bucuresti a durat vineri aproximativ trei ore. Instanta a dat afara din sala de judecata toti avocatii din celelalte cauze, stagiarii si publicul, deoarece aceste procese se judeca in camera de consiliu.

La finalul procesului, avocatul Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, a explicat ca clienta sa "in mod ferm neaga acuzatia ce ii este adusa, este vorba de o singura acuzatie, si evident ca s-a decelat si s-a solicitat inlaturarea mai multor mijloace de proba ca fiind obtinute in mod nelegal si chiar si acel flagrant."

Neaga afirmatiile lui Vela

Avocatul a negat afirmatiile facute de ministrul de Interne, Marcel Vela, care declarase ca i-a propus Sorinei Pintea transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni, insa aceasta nu a acceptat.

"Din datele pe care eu le am, in calitate de aparator, nu avem aceasta informatie ca i s-ar fi facut aceasta oferta, total deplasata, pentru a duce un arest preventiv la 200 de km de Bucuresti, cata vreme exista atatea spitale din reteaua nationala.

Dupa cum ati observat, nu apelam la cele din reteaua privata, care pot deservi nevoile doamnei Pintea, de specialitate, de care este privata in acest moment si care evident ii agraveaza starea de sanatate si aceasta situatie care creeaza o vatamare suplimentara, decat a unei detentii provizorii," a sustinut avocatul in fata presei.

Viorel Mocanu subliniaza ca Sorina Pintea poate manca in acest moment doar prin perfuzie, din cauza problemelor medicale.

Baiatul lui Pintea, la instanta

Mai devreme, Ionut Pintea, fiul Sorinei Pintea, a venit la Curtea de Apel Bucuresti sa o sustina. El a spus ca a vorbit in aceasta saptamana cu mama sa: "Mi-a spus ca este bine, ca este in regula, ca este tratata corespunzator."

"Nu s-a plans niciodata ca are nevoie de bani. Noi traiam simplu, ca orice alta familie de conditie medie din Romania. Eu muncesc la o companie privata. Traim normal, ca orice familie normala," a sustinut Ionut Pintea.

Potrivit acestuia, Sorina Pintea i-a transmis ca este bine si ca asteapta sa vina acasa.

Sursa: Ziare.com

Adusa fara catuse

Sorina Pintea a fost adusa in jurul orei 9:00, la Curtea de Apel Bucuresti. Escorta de politie de la arest nu i-a pus catuse atunci cand a adus-o la instanta.

Completul care judeca contestia Sorinei Pintea, impotriva masurii arestarii, este format din Risantea Gagescu si Corina Mindrila, fosta Daescu, fosta Gherghisan. Deoarece dosarul se judeca in camera de consiliu, completul a decis ca toti avocatii care intrau in celelalte dosare sa paraseasca sala.

Cele doua doamne judecator sunt cunoscute pentru decizii date in dosare mediatizate: Gagescu a fost cea care a hotarat achitarea Marianei Rarinca, acuzata de santajarea Liviei Stanciu, dar si achitarea lui Nicusor Constantinescu, intr-un dosar de coruptie.

Mindrila este cunoscuta pentru o decizie inedita, l-a condamnat in prima instanta pe Radu Mazare la 4 ani cu suspendare in dosarul "Retrocedarilor de pe litoral." Ulterior, Inalta Curte a admis apelul DNA si l-a condamnat definitiv pe fostul primar la 9 ani de inchisoare.

Foto: Ziare.com

Pintea vrea sa plece acasa

Pintea a contestat decizia din 28 februarie luata de Tribunalul Bucuresti, prin care a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare, judetul Maramures, este acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

"In perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (...) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect 'proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente', incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca (Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare - n.red.) cu societatea comerciala. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite", se arata in ordonanta procurorilor.

Conform sursei citate, "in data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Curtea Apel contestatie Pintea, #Pintea contestatie arestare preventiva , #inchisoare