Sorina Pintea a fost suspendata din PSD UPDATE Ciolacu, despre dilema pe care a avut-o conducerea PSD

Marti, 03 Martie 2020, ora 20:25 9076 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii PSD au suspendat-o, marti, din partid pe fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Ei au acceptat propunerea presedintelui organizatiei din Maramures a PSD.

Decizia de suspendare a Sorinei Pintea din Partidul Social Democrat a fost luata, marti, in sedinta informala a Comitetului Executiv al PSD.

UPDATE Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a confirmat decizia de suspendare a Sorinei Pintea. El a sustinut ca decizia politica este ca membrii partidului care primesc mandat de arestare preventiva sau condamnare in prima instanta sa fie suspendati de drept.

"Partidul nu trebuie sa reactioneze la cazuri personale, mai ales ca doamna Pintea are si o problema medicala grava, sper sa ia masurile necesare ca totul sa fie in regula. Trebuie sa fie o decizie politica asumata de partid. Astazi s-a facut o propunere clara in partid: cine primeste un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare in prima instanta. Cu adevarat au fost foarte multi colegi ca, daca avem aceasta toleranta zero la coruptie, avem toleranta zero si in ceea ce priveste drepturile omului. In acest moment, decizia politica este ca doamna Sorina Pintea sa fie suspendata sau oricine altcineva aflat in aceasta situatie. Doamna Jivan - cunoastem cazul de la Caras, de asemenea, si-a anuntat demisia din functie", a precizat Ciolacu, dupa sedinta informala cu presedintii organizatiilor partidului.

Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, a fost arestata preventiv sambata, pentru 30 de zile, fiind suspectata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Contestatia Sorinei Pintea, la masura de arestare preventiva pentru 30 de zile, se va judeca vineri, la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit unor surse politice, ea si-a dat demisia din functia de manager al Spitalului de Urgenta "Dr. Constantin Opris" din Baia Mare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
"dilema pe care a avut-o conducerea PSD". Dorea sa o suspende.