Sorina Pintea a fost dusa inapoi de la spital la arest

Luni, 02 Martie 2020, ora 16:07 6442 citiri
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea a revenit, luni dupa-amiaza, in arestul central al Politiei Capitalei, dupa ce in cursul diminetii a fost transferata la un spital din sistemul public, ca urmare a agravarii starii de sanatate.

"Persoana privata de libertate, in baza unui mandat de arestare preventiva, a fost condusa intr-un spital din Bucuresti, din reteaua publica, pentru a primi ingrijiri medicale de specialitate. La acest moment, persoana in cauza a fost reintrodusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva", a transmis Politia Capitalei, referindu-se la Sorina Pintea.

Pintea, aflata in arest preventiv ca urmare acuzatiei de luare de mita, a cerut duminica transferul la un spital din sistemul public, repectiv Spitalul Sfanta Maria.

Conform cererii sale, Pintea, care a fost diagnosticata cu dermatomiozita, acuza agravarea starii de sanatate.

Prezentand pe scurt simptomele pe care le are, fostul ministru a solicitat transferul sub paza la un spital din sistemul public, indicand Spitalul "Sfanta Maria" si numele medicului sau curant, care ar urma sa ii faca investigatii.

Sorina Pintea afirma ca din cauza simptomelor - parestezii faciale si la nivelul membrelor, stari de voma, dificultati de inghitire, senzatia de apasare la nivelul esofagului - o ambulanta a fost solicitata, duminica, la Arestul Central al Politiei Capitalei. Pintea a primit ingrijiri medicale, nefiind necesara internarea.

Ea precizeaza ca i-a fost administrata glucoza intravenos, Ketoprofen si un calmant si ca i s-a facut si un EKG. De asemenea, i-a fost masurata glicemia, care avea valori de 132, desi din cauza starii de sanatate nu putuse manca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com