Seful CJ Maramures a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului Sorinei Pintea

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 17:55
4355 citiri
Seful CJ Maramures a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului Sorinei Pintea
Foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Gabriel Zetea, a informat joi, printr-un comunicat de presa, ca Sorina Pintea, care si-a retras demisia din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare se afla in concediu medical si nu va reveni la munca, iar el a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului acesteia.

Gabriel Zetea a subliniat ca decizia privind mentinerea sau schimbarea acesteia din functie urmeaza a fi luata de catre ministrul Sanatatii, Nelu Tataru. Precizam ca premierul Ludovic Orban i-a cerut, in sedinta Executivului de joi, ministrului Sanatatii sa o demita pe Sorina Pintea.

"In calitate de presedinte al Consiliului Judetean Maramures, am luat act de renuntarea la demisia din functia de manager al Spitalului Judetean Dr. Constantin Opris Baia Mare, transmisa de ec. Sorina Pintea, dar si de faptul ca se afla in concediu medical pana la data de 16 mai 2020, cand ii expira contractul de mandat.

Consider ca Spitalul Judetean (...) Baia Mare a fost administrat in buna regula, in aceasta perioada de criza, de catre directorul medical Ioan-Vasile Pop si cred ferm ca acest management are nevoie de continuitate. Dr. Ioan-Vasile Pop a avut, in tot acest timp, toate atributiile legale de a administra problemele curente ale unitatii medicale si de a semna toate documentele oficiale emise de spital de la inceputul lunii martie si pana in prezent", a precizat Gabriel Zetea, in comunicat.

Propunerea, trimisa la MS

Presedintele CJ Maramures a mai mentionat ca in cursul zilei de joi a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului de management pentru Sorina Pintea.

"Avand in vedere prevederile Ordonantei de Urgenta Nr. 40 privind intarirea capacitatii administrative a sistemului sanitar, emisa de premierul Romaniei si publicata in Monitorul Oficial in 2 aprilie 2020, voi propune azi, oficial, ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, sa constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Judetean de Urgenta, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management in caz de concediu pentru incapacitate temporara de munca pentru o perioada mai mare de o luna.

Ii voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, in persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosinta ca, in actuala criza, poate sa gestioneze destinele Spitalului Judetean", a mentionat Gabriel Zetea.

"Are nevoie de ragaz"

Acesta a mai adaugat ca din partea Consiliului Judetean se vor face, in continuare, toate eforturile de a asigura resursele financiare necesare pentru dotarea Spitalului Judetean de Urgenta, respectiv dotarea cu aparatura medicala, echipamente si materiale de protectie a cadrelor medicale si sanitare, astfel incat sanatatea tuturor maramuresenilor sa fie, in continuare, in prim plan.

"Ec. Sorina Pintea are nevoie de ragazul necesar pentru a-si clarifica problemele de natura judiciara si pentru a depasi situatia medicala delicata in care se afla", a mai mentionat Gabriel Zetea, in comunicat.

Si-a retras demisia

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Baia Mare, Sorin Pintea, si-a retras demisia din postul detinut in unitatea medicala, a declarat miercuri, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Amalia Babici Man.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, pe 6 martie, ca Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Dancila, sa fie eliberata din arest preventiv si sa fie cercetata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

Judecatorii de la CAB au dispus ca Sorina Pintea sa fie plasata sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#gabriela Zetea Sorina Pintea, #CJ Maramues Sorina Pintea, #Sorina Pintea spaga, #Sorina Pintea mita , #mita