Pintea ii raspunde lui Iohannis: A decorat spitale cu probleme. Ar fi bine sa ma lase in pace

Marti, 16 Aprilie 2019, ora 16:47
8483 citiri
Pintea ii raspunde lui Iohannis: A decorat spitale cu probleme. Ar fi bine sa ma lase in pace
Foto: Alexandra Pandrea/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, i-a raspuns presedintelui Klaus Iohannis, care a acuzat-o ca merge in controale prin spitale doar pentru a-si face imagine, afirmand ca va continua sa faca acest lucru.

Totodata, Pintea l-a criticat pe seful statului ca printre institutiile din domeniul medical decorate azi se numara si cele din Constanta si Cluj care, potrivit ministrului, au probleme serioase.

"Vreau sa marturisesc ca atunci cand am mers la Constanta nu am stiut ca se afla pe lista spitalelor care urmeaza sa fie decorate. Chiar nu stiam. Am verificat cateva sectii prin sondaj si am ajuns intr-o sectie unde clar lucrurile erau scapate de sub control, mai ales din punct de vedere ingenico-sanitar.

Nu am ezitat sa o spun public.

Domnul presedinte nu a fost bine consiliat in problema Sanatatii. Si Spitalul Judetean Cluj are probleme din acest punct de vedere, lucru scos in evidenta nu doar de mine, ci si de altii. Observ ca are alte unitati de masura in evaluarea sanatatii.

Daca acestea sunt spitalele pe care le considera bune pentru pacientii din Romania, eu nu le consider si nici partidul din care fac parte", a spus Sorina Pintea intr-o interventie telefonica la Antena3.

Totodata, ministrul l-a acuzat pe Iohannis ca s-a contrazis in afirmatiile facute.

"Se contrazicea de la o fraza la alta. Pe de o parte, spunea ca ma aflu intr-o campanie de imagine, la final a spus ca actul medical inseamna si spitale curate. Cand vorbea serios? Presedintele a aflat acum dificultatile cu care se confrunta spitalele regionale", a subliniat Pintea.

In ceea ce priveste criticile aduse de Iohannis in legatura cu promisiunile neonorate ale Guvernului de a construi spitale, ministrul Sanatatii s-a aparat afirmand ca in programul de guvernare se afla si alte puncte ce au fost indeplinite.

"Programul de guvernare al PSD pe Sanatate nu are doar constructia de spitale, are si alte puncte care au fost indeplinite. In ceea ce priveste spitalele regionale, as ruga-o pe doamna comisar european sa il informeze pe domnul presedinte despre discutia avuta in biroul doamnei prim-ministru legat de accesarea fondurilor europene, de modul in care am cerut suplimentarea pentru spitale regionale si mi s-a spus 'nu, mai bine le etapizam'", a explicat Pintea.

Prezent la ceremonia de decorare a unor institutii din domeniul medical, seful statului a atras marti atentia ca guvernantii nu si-au respectat promisiunile de a construi spitale, precizand ca s-a ales praful de ele.

"Din pacate, actuala guvernare PSD este un esec de la un capat la altul. PSD a promis romanilor nu mai putin de 8 spitale regionale si un spital republican.

A promis, de asemenea, reabilitarea, modernizarea si dotarea spitalelor existente. Sunt angajamente scrise negru pe alb in programul de guvernare, asumat si votat in Parlament. Ce s-a intamplat cu ele? Simplu, ca si in economie, educatie, infrastructura, si de promisiunile in domeniul sanatatii s-a ales praful", a spus Iohannis.

In ceea ce priveste controalele efectuate in spitale, in ultima perioada, de ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, seful statului considera ca reprezinta doar o campanie de imagine.

"Este revoltator ca ministrul Sanatatii a pornit o campanie mai degraba de imagine decat una de informare prin spitalele din tara. Cum sa mai creada cineva ca PSD chiar va construi noi spitale?

In ciuda scandalurilor zilnice prin care se incearca sa se obtina capital de imagine pentru Guvern, cei mai multi medici si asistente medicale sunt si raman profesionisti, si inca de cea mai buna calitate. Ce fac guvernantii ca sa ii ajute? Mai nimic, in afara unor excese de autoritate prin care incearca sa acopere lipsa de actiuni concrete menite sa sprijine domeniul sanatatii", a precizat Iohannis.

Seful statului a atras atentia ca, daca dorea cu adevarat, Guvernul putea sa construiasca spitale accesand bani europeni.

"Pesedistii guverneaza incercand permanent sa gaseasca tapi ispasitori pentru propriile esecuri. Nu mai pot pacali insa pe nimeni, in Sanatate cu atat mai putin.

Daca si-ar fi propus in mod real sa construiasca sau sa reabiliteze spitale in Romania, Guvernul nu ar fi trebuit decat sa acceseze banii europeni. Avem la dispozitie fonduri pe care PSD pur si simplu nu vrea sa le foloseasca", a punctat Iohannis.

Citeste mai multe despre controalele facute de Pintea in spitale:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ministrul Sanatatii controale spitale, #Klaus Iohannis Sorina Pintea controale spitale , #ministrul Sanatatii