Pintea, dupa ce inca un medic a murit in timpul garzii: Analizam. Sunt probleme, nu le putem rezolva intr-un an

Sambata, 08 Iunie 2019, ora 17:28
4828 citiri
Pintea, dupa ce inca un medic a murit in timpul garzii: Analizam. Sunt probleme, nu le putem rezolva intr-un an
Foto: Facebook Sorina Pintea

Sorina Pintea a declarat ca va fi efectuata o analiza dupa ce un medic din Bihor a murit in timp ce era de garda la un centru de permanenta. Ministrul Sanatatii a mai spus ca, intr-adevar, sunt probleme in sistem, insa nu pot fi rezolvate intr-un an.

"E trist cand pleaca un medic si imi pare rau pentru ceea ce s-a intamplat. S-au facut pasi importanti, dar din pacate, efectele se vor vedea in timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie creste si va creste in fiecare an pentru ca stim cum stau lucrurile. (...) Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani si care nu pot fi rezolvate intr-un an sau daca le rezolvam, nu pot produce efecte intr-un an. De la 1 ianuarie 208, tariful orar pentru garzile din centrele de permanenta a crescut la 40 de lei de ora. Nu poate fi vorba despre un castig de 300 lei pe luna. Poate pe zi sau pe garda. (...) Da, sunt probleme", a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

Potrivit ministrului Sanatatii, va fi efectuata o analiza dupa decesul medicului din Bihor.

"Judetul Bihor e unul care are foarte multe centre de permanenta. Timis, si apoi Bihorul, sunt printre primele locuri. Sunt niste lucruri pe care o sa le analizam. Datele le avem. (...) Despre activitatea dansului (medicul, n.r.) nu doresc sa discut public. Pot sa spun doar ca a fost un medic de exceptie", a mai explicat Pintea.

Precizarile vin dupa ce un medic a murit in timp ce facea garda la un centru de permanenta din judetul Bihor.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, scrie pe Facebook ca lista medicilor decedati in garda se prelungeste cu inca un nume.

"Colegul Stefan Quai, primul mf-ist din Bihor cu contract privat cu CAS (si-a amenajat spatiul din casa pentru cabinet medical pe vremea cand toti lucrau inca in cabinetele de stat) s-a dus azi la ceruri. Nu a mai apucat sa iasa din garda efectuata la CP. Abia iesise la pensie, mai facea garzi la CP pentru a fi inca activ. Se mutase din Oradea mai la sat pentru a fi mai linistit si pentru a se putea ocupa mai mult de nepoti. Sa-l ierte D-zeu si sa-l odihneasca!", scrie dr. Livia Davidescu.

Medicul primar din Craiova a postat anul trecut o lista cu peste 40 de medici care au murit in timpul garzilor, cerand autoritatilor ca garzile sa fie recunoscute ca vechime in munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Sorina Pintea medic murit garda Bihor , #ministrul Sanatatii