Pintea, despre cazul de meningita: Nu cred ca este cazul sa existe panica in randul populatiei

Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 21:05
4215 citiri
Pintea, despre cazul de meningita: Nu cred ca este cazul sa existe panica in randul populatiei
Foto: Facebook/Sorina Pintea

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica dupa cazul de meningita meningococica soldat cu decesul elevei de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti.

Pintea a spus ca acest caz este unul "nefericit", insa a precizat ca numarul imbolnavirilor cu meningita meningococica nu depaseste, la nivel national, cinci cazuri pe an.

"Este o boala provocata de o bacterie care, din pacate, poate sa duca la moarte intr-un timp destul de scurt. Este un caz nefericit. (...) Directia de Sanatate Publica a intervenit imediat in focar cu masuri de profilaxie cu antibiotice pentru elevii din doua clase si profesorii care au intrat in contact cu aceasta eleva. Mentionez ca aceasta bacterie se transmite prin aer, iar specialistii spun ca dezinfectia si aerul, aerisirea, omoara imediat aceasta bacterie.

Prin urmare, eu nu cred ca este cazul sa existe panica in randul populatiei. Exista de la doua pana la cinci cazuri pe an din acest tip de meningita, asa ca nu putem vorbi de o vaccinare obligatorie sau vaccinare cuprinsa in Programul national de vaccinare a Romaniei", a afirmat ministrul Sanatatii.

Sorina Pintea sustine ca in momentul de fata in Romania nu exista un vaccin impotriva unei astfel de bacterii. Ea sustine ca o compania internationala a depus, la inceputul lunii ianuarie, o solicitare pentru aducerea in Romania a unui vaccin impotriva meningitei meningococice.

O eleva de clasa a XII-a de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Bucuresti a murit de meningita.

Miercuri seara, adolescenta s-a simtit rau si a vomat. Apoi, starea ei s-a agravat brusc si a facut de mai multe ori stop cardio-respirator, boala avand o evolutie fuminanta, potrivit surselor Ziare.com. Fata a intrat in coma, iar in aceasta dupa-amiaza a incetat din viata, la spital.

Cursurile au fost suspendate vineri pentru dezinfectie. "La Colegiul National 'Gheorghe Lazar' este un caz confirmat de meningita. DSP a luat hotararea de a suspenda cursurile pentru dezinfectare", potrivit unei informari a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#eleva murit meningita, #meningita Bucuresti , #ministrul Sanatatii