MAI il contrazice pe avocatul Mocanu: Sorina Pintea a refuzat, in scris, sa fie dusa la spital

Vineri, 06 Martie 2020, ora 14:15 6180 citiri
Foto: captura video Facebook/Ministerul Afacerilor Interne

Chestorul-sef de politie Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI, a facut, vineri la amiaza, precizari in cazul Sorinei Pintea, al carei avocat a negat ca fostului ministru i s-ar fi propus transferul la un spital penitenciar.

"Inca de la momentul incarcerarii a beneficiat de asistenta medicala. Fiind cazata individual. Ieri, in intervalul 17:40-18:35, in contextul acordarii asistentei medicale, medicul unitatii a adus la cunostinta persoanei respective si posibilitatea de a fi transferata la spital penitenciar. Persoana a refuzat, in scris, transferul.

Ulterior, in jurul orei 19:00, i s-a asigurat la cerere efectuarea unei convorbiri telefonice in conditii de confidentialitate cu unul dintre avocatii sai. Prin urmare, contrar afirmatiilor si acuzatiilor aparatorului angajat, persoanei arestate i s-a dat posibilitatea transferului intr-un spital din reteaua Ministerului Justitiei.

Asadar, este regretabil ca in spatiul public se prezinta informatii neadevarate, cu scopul de a denigra imaginea MAI", a declarat Bogdan Despescu.

Despescu a precizat ca verificarile dispuse de MAI pentru clarificarea tuturor aspectelor din acest caz sunt in desfasurare.

Amintim ca si ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, ca Sorinei Pintea, aflata in arest preventiv la Arestul Central al Politiei, i s-a propus transferul la Spitalul Penitenciar din Mioveni, insa aceasta nu a acceptat, asa ca s-a luat masura de a-i fi asigurata asistenta medicala permanenta.

Avocatul Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, a negat afirmatiile facute de ministrul de Interne.

"Din datele pe care eu le am, in calitate de aparator, nu avem aceasta informatie ca i s-ar fi facut aceasta oferta, total deplasata, pentru a duce un arest preventiv la 200 de km de Bucuresti, cata vreme exista atatea spitale din reteaua nationala.

Dupa cum ati observat, nu apelam la cele din reteaua privata, care pot deservi nevoile doamnei Pintea, de specialitate, de care este privata in acest moment si care evident ii agraveaza starea de sanatate si aceasta situatie care creeaza o vatamare suplimentara, decat a unei detentii provizorii," a sustinut avocatul, vineri, in fata presei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza jelu
jelu
rank 4
Nici nu ma mira,atât timp cat doctorul personal este vestitul Ciomu