Dupa opt luni de judecata, magistratii din Capitala declina procesul Sorinei Pintea, acuzata de spaga, la Tribunalul Maramures

Miercuri, 02 Decembrie 2020, ora 19:30 23997 citiri
Foto: Hepta (Arhiva)

Tribunalul Bucuresti a declinat miercuri, 2 decembrie, procesul de coruptie in care este judecata Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, la Tribunalul Maramures. Decizia este definitiva. Cazul este pe rolul instantei din Capitala din aprilie 2020.

"In baza art. 47 alin. 3 Cod proc.pen. admite exceptia de necompetenta teritoriala a Tribunalului Bucuresti- Sectia I Penala. In baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Tribunalului Maramures, Judetul Maramures. In baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva," este minuta instantei.

La sfarsitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Pintea, in calitatea de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica.

Contractul avea ca obiect "proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare" si eraincheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com