Dupa ce i-au trimis o scrisoare deschisa, Sorina Pintea se va intalni cu supravietuitorii din Colectiv

Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 19:34
2409 citiri
Dupa ce i-au trimis o scrisoare deschisa, Sorina Pintea se va intalni cu supravietuitorii din Colectiv

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, se va intalni in cursul acestei saptamani cu supravietuitorii din Colectiv care i-au trimis, marti, o scrisoare deschisa prin care i-au cerut infiintarea unui mecanism national de interventie de urgenta in cazul unor accidente cu victime mari arsi.

Totodata, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a decis, marti, incheierea unor protocoale cu centrele de mari de arsi din Europa, pentru a evita in viitor problemele birocratice in cazul transferurilor pacientilor cu arsuri grave in strainatate.

"In acest sens, a fost contactata conducerea Spitalului Militar din Belgia, urmand ca saptamana viitoare sa se desfasoare primele discutii premergatoare semnarii unui protocol care sa permita transferul pacientilor cu arsuri grave din Romania in regim de urgenta, urmand ca problemele birocratice sa fie rezolvate dupa transfer. Ministrul Sanatatii intentioneaza sa incheie astfel de acorduri cu mai multe unitati sanitare din Europa care au capacitate de ingrijire si tratament a marilor arsi", a anuntat Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

Potrivit documentului, in urma unor intalniri ale expertilor europeni in Romania, exista in executie o procedura europeana care va fi aplicata tuturor tarilor membre in cazul in care se confrunta cu lipsa posibilitatilor de tratare a marilor arsi.

Oficialii Ministerului Sanatatii afirma ca Romania dispune de fondurile necesare tratamentelor in strainatate pentru mari arsi si toate platile catre furnizorii straini de servicii medicale sunt onorate in termenul legal.

"Ministrul trebuie sa se implice ori de cate ori situatia o cere, iar saptamana trecuta a fost un caz special care a impus interventia mea pentru a nu pierde timp pretios pentru pacient cu formalitatile necesare transferului", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, citata in comunicatul de presa.

Totodata, MS a anuntat ca Sorina Pintea se va intalni in cursul acestei saptamani cu reprezentantii semnatarilor scrisorii deschise transmisa de grupul de supravietuitori ai tragediei de la Colectiv pentru a discuta propunerile lor referitoare la capacitatea de ingrijire si tratament a marilor arsi.

"Este important sa ne cream propriul sistem de tratament al marilor arsi si voi continua demersurile necesare pentru acest lucru", a mai declarat ministrul Sanatatii.

Mai multi supravietuitori ai tragediei din clubul Colectiv, incendiu in urma caruia 65 de persoane au murit si alte cateva sute au fost ranite, au transmis marti o scrisoare deschisa premierului Viorica Dancila si ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, prin care cer infiintarea unui mecanism national de interventie de urgenta in cazul unor accidente cu victime mari arsi.

Citeste Scrisoarea deschisa trimisa de supravietuitorii tragediei de la Colectiv

Ei propun ca acest mecanism sa functioneze pana la construirea unor centre de mari arsi, pe care Romania nu le are inca, aratand ca tocmai lipsa lor pune in pericol viata unui mare ars tratat cu improvizatii.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Sorina Pintea intalnire supravietuitori Colectiv, #scrizoare deschisa supravietuitori Colectiv , #ministrul Sanatatii
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Pana la urma faimosul spital construit cu fonduri europene, foarte